Reacția PSD la noul refuz al lui Iohannis: „Halucinant”, „hachițe”, „e în campanie”

Data actualizării: Data publicării:
dragnea codrin stefanescu 180108_CEX_PSD_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
foto INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, referitor la anunțul președintelui Klaus Iohannis privind remanierea Guvernului Dăncilă, că „este absolut halucinant”, că sunt călcate în picioare legea și Constituția. La rândul său, deputatul Florin Iordache spune că șeful statului este „în campanie” și blochează activitatea Guvernului.

dragnea codrin stefanescu 180108_CEX_PSD_000_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS

„Halucinant, depășește orice normă, orice logică. Calcă în picioare și legea, și Constituția. Refuză orice îi dă sistemul să refuze. Exagerările astea, că am schimbat 70 de miniștri, da, dar țara merge bine, lucrurile merg bine. Am schimbat mai puțini oameni decât are el dosare. Nu poți să sabotezi țara asta, nu e normal ce se întâmplă. Vizavi de hachițele acestui personaj, care a ajuns întâmplător președintele României, noi trebuie să ne adaptăm”, a declarat Codrin Ștefănescu, într-o intervenție la Antena 3.

Secretarul general al PSD a mai spus că social-democrații caută „soluții” și că ce face președintele Iohannis este „bătaie de joc”.

Critici la adresa șefului statului a adus și deputatul Florin Iordache, care a arătat că „președintele este în campanie” și că „nu face decât să blocheze activitatea Guvernului”. „Nu este atributul dumnealui să cenzureze propunerile de revocare ale primului ministru. Demonstrează încă o dată este într-o bătălie deschisă cu Guvernul şi cu majoritatea parlamentară. El vrea să întârzie performanţa guvernului, ceea ce este contraproductiv”, a spus Iordache, pentru Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, că până după 1 decembrie nu va fi schimbat niciun ministru. „N-o să vă vină să credeți, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt miniștri în aceste guverne în nici 2 ani. Așa nu se poate guverna. E imposibil să schimbi miniștri toată ziua - bună ziua, de asta se ocupă PSD. Cum să ne imaginăm că poate să funcționeze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? În acest fel nu se poate continua. Eu nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel. În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniștri. La momentul potrivit vom discuta aceste propuneri. Nu se va întâmpla nimic până după 1 decembrie.

Această remaniere după remaniere va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului și zilei de 1 Decembrie. Până atunci pot să vă spun că nu se va întâmpla nimic”, a declarat Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri