Reacția unui lider PSD la sondajul în care partidul a coborât sub 20%

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea conferinta nationala psd - ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O abordare greșită, dacă nu tendențioasă, o cercetare care nu e serioasă: este reacția lui Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui, la sondajul IMAS potrivit căruia PSD a scăzut sub pragul de 20% din intențiile de vot ale românilor.

„Nu ştiu ce metodologie de cercetare a adoptat cel care a făcut sondajul, cum a eşantionat, dar trebuie să remarc că e o tendință accentuată de scădere a procentajului electoral al PSD către 0. Dacă acest institut va continua să facă sondaje de durata acestui an, la sfârșitul anului, PSD s-ar putea să aibă -10, -20%. Lăsând gluma la o parte, nu cred că e o cercetare serioasă. Să analizăm prin prisma unor lucruri consacrate de alegerile desfășurate până acum. Cine a văzut un sondaj real, adică acela al alegerilor, în care UDMR să nu obțină 6%? Dacă există un asemenea moment în istoria electorală, atunci mă dau bătut. E o abordare greşită, dacă nu e tendenţioasă”, a spus Dumitru Buzatu la Digi24.

„E foarte greu de explicat că de la 30% ajungi la 16% sau la 17%. Cum să explici că un candidat PSD, oricare ar fi el, va obține 5%? Să fim serioși. Știm ce capacitate de mobilizare are PSD. Lăsând la o parte ideea dacă va câștiga sau nu alegerile, dar a da un rezultat de 5-6% e o chestie umoristică. Nu cred că PSD a coborât vreun moment sub 30% în opțiunile electoratului”, a continuat el.

Întrebat ce procent din preferințele electoratului are președintele PSD, Liviu Dragnea, Dumitru Buzatu a răspuns: Nu pot să vă spun în acest moment. E foarte puțin probabil ca un candidat PSD să aibă un scor sub cel al partidului. Evident, când acel candidat va fi nominalizat. Acum avem niște idei, afirmații. Și președintele partidului n-a exclus posibilitatea să candideze, dar n-a spus nicio clipă că va lansa această candidatură”.

Potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM, PSD nu doar că nu s-ar mai situa pe primul loc în intențiile de vot ale românilor, ci ar fi scăzut sub 20%. În ceea ce privește intenția de vot pentru alegerile prezidențiale de la finalul anului 2019, Klaus Iohannis conduce detașat, iar actualul lider al PSD nu pare să aibă vreo șansă, cu 5,3% din intențiile de vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri