Reacții USL din teritoriu: „Am fi niște cretinoizi dacă am strica această construcție”

Data publicării:
ponta si antonescu resized mediafax-3

Reacțiile politicienilor USL din teritoriu vin în contextul crizei din alianță strârnite de declarațiile lui Sorin Roșca Stănescu.

Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu, cel care a declanşat conflictul, susţine că premierul doreşte de fapt ruperea USL. Mai mult, liberalul spune că nu are de gând să demisioneze din PNL pentru a pune punct crizei, adăugând că persoana sa nu este atât de importantă încât un proiect "atât de important" să se prăbuşească din cauza sa.

Premierul Victor Ponta, copreședinte USL, a explicat că nemulţumirea s-a accentuat după ce Stănescu a susţinut o lege împotriva ministrului de Finanţe, declarându-se mândru de faptul că votul din Senat a condus la crearea unei alte majorităţi.

Apel la precauție

„Am fi niște cretinoizi dacă pentru mofturile unora sau a altora am strica această construcție”, spune Mircea Cosma, vicepreședinte PSD.

„Îi lăsam pe dânșii să anunțe, exact ca fumul alb de la Vatican, că au găsit soluția în această privință. Eu îndemn la precauție. Nimeni nu poate să creadă că o alianță chiar poate să continue cum și-a propus”, este de părere liberalul Varujan Vosganian.

„Nu cred că pentru niște declaratii făcute de un membru USL aproape oarecare trebuie să punem sub semnul întrebării o constructie politică. În timpul care a trecut a făcut faţă unor provocări mai grele şi unor duşmani mult mai serioşi”, consideră Lucian Sova, vicepreședinte PSD Bacău

„În niciun caz nu se pune problema ori Coaliţia, ori Sorin Roșca Stănescu. USL nu poate să stea într-o persoană, indiferent că se cheama Sorin Roșca Stănescu sau orice alt nume”, a afirmat Alexandru Mazare, senator PSD.

„Nu cred că ar trebui să se rupă alianța, ci cred că trebuie să se lămurească lucrul”, crede Ionel Palăr, deputat PNL.

„Nu se rupe USL pentru atâta lucru. USL este o construcţie solidă. Ca în orice construcţie există și probleme divergente, dar peste care se poate trece fără nicio problemă”, spune Vasile Iorga, deputat PNL.

„Sorin Roșca Stănescu a avut o problemă la nivel parlamentar. Într-adevăr a sărit calul când l-a jignit pe Victor Ponta. Nu cred că e normal să abordăm lucrurile aşa. Şi într-o relaţie de egalitate pe care o avem în USL, de la care am pornit. Nu se dau ultimatumuri”, este de părere Cristian Bodea, senator PNL.

Citiți și

V. Ponta: E o criză fără precedent în USL. C. Antonescu nu acceptă ultimatumuri, Roșca Stănescu își cere scuze

V. Ponta: „Dacă Stănescu rămâne senator PNL înseamnă că acordul USL nu se mai respectă”

Daniel Constantin, despre tensiunile din USL: „Va fi foarte greu să ieșim din această situație”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri