Replica liberalilor la atacurile PSD: PNL a crescut pensiile

Data actualizării: Data publicării:
Sigla PNL
PNL răspunde PSD. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PNL a răspuns în scurt timp la clipul PSD publicat pe Facebook, în care Marcel Ciolacu spune că pensiile nu ar fi crescut în 2022 dacă social-democrații nu ar fi intrat la guvernare și acuză fostele guverne liberale și pe președintele Iohannis că nu le-au majorat. „Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, cât și la 1 ianuarie 2022”, au replicat liberalii pe Facebook.

PNL: „În anii în care a fost la guvernare, Partidul Național Liberal a fost consecvent în demersurile făcute pentru a sprijini pensionarii.

Guvernul condus de PNL a crescut pensiile atât la 1 septembrie 2020, când punctul de pensie a crescut cu 14% (de la 1.265 lei la 1.442 lei), cât și la 1 ianuarie 2022, când a fost majorat punctul de pensie cu 10% (de la 1.442 lei la 1.586 lei).

Totodată, pentru a veni în sprijinul pensionarilor afectați de creșterile de prețuri, guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a acordat un sprijin financiar în luna ianuarie celor cu pensii mai mici sau egale cu 1600 de lei. Iar, în luna iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei au primit un alt sprijin financiar în valoare de 700 de lei.

În continuare, PNL consideră că pensiile trebuie să crească și căutăm soluțiile prin care această majorare să fie cât mai aproape de rata inflației, ținând cont și de limita în care poate fi sustenabilă de la bugetul de stat. Atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Nicolae Ciucă au spus foarte clar că pensionarii din România nu pot și nu trebuie să suporte efectele inflației.

PNL a majorat pensiile când a fost la guvernare și o va face și începând cu anul viitor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri