„România 2040”, strategia prin care Liviu Dragnea poate să decidă soarta țării

Data publicării:
180327_dragnea discurs_CENTENAR_14_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Proiect guvernamental de lege pentru ca preşedintele Camerei Deputaţilor, post ocupat acum de Liviu Dragnea, să poată decide soarta României în următorii 22 de ani. Textul pus în dezbatere pe site-ul Secretariatului General al Guvernului prevede înfiinţarea unei comisii condusă de şeful Camerei Deputaţilor care să elaboreze, până în iunie 2019, un document numit Strategia „România 2040”.

Potrivit propunerii formulate de Guvernul Viorica Dăncilă, obiectivele stabilite drept prioritare în acest document vor deveni obligatorii pentru toate guvernările, de acum înainte. Liberalii au cerut deja retragerea acestui proiect de lege.

„Odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitatea includerii în programele de guvernare aprobate în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia România 2040”, se arată într-unul dintre articolele proiectului de lege.

„Guvernul are obligaţia de a aplica Strategia România 2040, prin elaborarea aprofundată de politici sectoriale pe termen scurt şi mediu”, se spune într-un alt articol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri