Românul care l-a luat pe DA în braţe. Dan Zamfirescu a votat „pentru” inclusiv amendamente care se contraziceau

Data publicării:
deputat

Spre uimirea ziariştilor străini, demnitarul român a fost întotdeauna de acord cu orice proiect sau amendament, chiar dacă adesea acestea se băteau cap în cap.

În total, peste 540 de proiecte au primit votul favorabil al lui Dan Zamfirescu. Jurnaliştii de la săptămânalul german Der Spiegel îl suspectează pe europarlamentarul român că votează fără să se documenteze şi că vine la lucrări doar pentru a încasa diurna de 150 de euro pentru fiecare şedinţă, care se adaugă indemnizaţiei lunare de 8.000 de euro.

„La cea mai controversată dezbatere a anului din Parlamentul European, cea referitoare la noile legi privind reglementarea industriei tutunului, au fost discutate 63 de amendamente din partea europarlamentarilor. Dar indiferent de propunerile acestora, exista o singură constantă: Dan Dumitru Zamfirescu”, scriu jurnaliştii de la Der Spiegel, în ediţia sa online.

Dan Zamfirescu a votat „pentru” chiar şi în cazul unor prevederi care se contraziceau evident. De pildă, românul a fost de acord şi ca avertizările şi imaginile şocante să acopere doar 50% dintr-un pachet de ţigări, dar şi ca aceste atenţionări să ocupe 65%. În plus, Dan Zamfirescu şi-a dat votul favorabil pentru prevederile care stabileau că producătorii de ţigări pot să aleagă unde să plaseze pe pachet aceste imagini, dar şi pentru cele referitoare la inserarea imaginilor şocante în partea de jos a pachetului.

„Dacă Parlamentul votează legi ce vizează şomajul în rândul tinerilor, protejarea ţiparului european sau relaţiile comerciale cu Taiwan, domnul de pe locul 787, ultimul rând din dreapta, este invariabil "Pentru"”, ironizează Der Spiegel activitatea europarlamentarului român.

Când au reuşit să-l prindă la telefon, reporterii germani au primit o explicaţie năucitoare de la eurodeputaul român: „Spun întotdeauna DA pentru că sunt de acord cu toate propunerile. Nu-mi amintesc când am spus ultima dată NU”.

Dan Dumitru Zamfirescu a devenit europarlamentar în februarie 2013, când PRM l-a desemnat în locul lui George Becali, care a ales să devină deputat în Parlamentul României. În CV-ul noului europaralmentar figurează o sentinţă definitivă şi irevocabilă care atestă că a făcut poliţie politică în fosta calitate de lucrător al Securităţii comuniste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri