Romașcanu: PNL și PSD ar putea merge cu candidați proprii la Primăria Capitalei. „Gabriela Firea este numele care se califică”

Data actualizării: Data publicării:
Senatorul PSD Lucian Romaşcanu
Senatorul PSD Lucian Romaşcanu. Foto: Facebook/ Lucian Romașcanu

PSD și PNL nu au găsit un candidat la Primăria Capitalei care să fie votat de alegătorii ambelor partide, așa că ar putea merge fiecare cu candidatul lui pentru această funcție. O decizie va fi luată joi.

„E o direcție care s-a creionat mai accentuat în această seară pentru că, uitându-ne la cifre, mi se pare că e direcția de urmat. Din păcate, nu reușim să tractăm electoratul celuilalt partener către un candidat unic și lucrul ăsta face să ne gândim foarte serios să mergem cu candidați separați”, a spus Romașcanu la Digi24.

El a spus că decizia în acest caz va fi anunțată joi.

„Va trebui să ne uităm foarte atent și la ce se întâmplă în sectoare. Peisajul electoral din București e foarte complicat și atunci trebuie să fim foarte atenți la ce decizii luăm”, a adăugat senatorul PSD.

El a spus că, în cazul unui candidat comun, voturile celor două partide „nu s-ar cumula la nivelul unui candidat comun și la nivelul listei comune pentru europarlamentare”.

Romașcanu a precizat că sondajele arată 51% din voturi pentru lista comună la europarlamentare, dar scorul ar fi mai mic în cazul unui candidat comun la Primăria Capitalei.

În aceste condiții, PSD și PNL se gândesc să meargă cu candidați proprii la București, a spus Romașcanu.

Întrebat dacă PSD o va susține pe Firea, oficialul PSD a răspuns: „Pentru PSD, Gabriela Firea este numele care se califică în această situație”.

„Dacă mergem fiecare cu candidatul propriu, probabil că Firea este cea mai calificată să ocupe această poziție”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri