Scandal în coaliție din cauza primarilor traseiști. Nica: „În PSD nu poți avea încredere”. Zetea: „Hai să lăsăm ipocrizia de-o parte”

Data actualizării: Data publicării:
pnl psd
Foto colaj: Inquam Photos

De la colegi de Coaliție la rivali, când vine vorba de candidați, nu este decât un pas. Social-democrații din Timiș au anunțat că mai mulți primari și viceprimari liberali vor candida sub sigla PSD anul acesta. Un scenariu întâlnit și în alte județe. În timp ce liberalii sunt nemulțumiți și nu se feresc să-și critice partenerii de coaliție, liderii PSD amintesc că și PNL a făcut la fel la alegerile anterioare.

„În PSD nu poți avea încredere. Nu e o chestiune de plecare a unor primari, ci sunt lucruri de principiu care șubrezesc încrederea și așa redusă între cei doi parteneri de coaliție. Dacă noi facem aceste chestiuni acum, când am pus bazele acestei colaborări, ce să mai facem peste 5-10 ani?

Aceste lucruri vor fi tranșate în coaliție. PNL nu pierde foarte mult la Timiș, pentru că numărul celor care au venit și vor veni la PNL acoperă pierderea aceasta. O parte din acești primari oricum nu mai candidau de la PNL, nu-i mai puneam noi pe listă, pentru că au venit cu pretenții peste limita legii”, a spus la Digi24 președintele CJ Timiș, Alin Nica.

„Migrații politice vor exista, cât timp legea nu interzice acest lucru. Colegial și moral nu e în regulă, asta e chestiunea pe care o reclamăm, pentru că și noi puteam să facem același lucru. Evident, dacă acesta e modelul, și primari de la PSD vor trece la PNL”, a continuat el.

„Ipocrizia din legea românească ar trebui eliminată sau generalizată. Parlamentarii pot trece de la un partid la altul fără să-și piardă mandatul, primarii nu”, a comentat Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD.

„Un primar are în primul rând responsabilitatea față de comunitatea care l-a ales și apoi față de doctrinele politice sau loialitățile față de un partid. Eu sunt împotriva „legării de glie” a unui ales”, a continuat el.

Zetea a vorbit și despre „ipocrizia” liberalilor.

„Primarii sunt răi atunci când pleacă, poate președintele CJ nu le-a oferit destule condiții. Dar primarii sunt buni atunci când vin la PNL. La ultimele alegeri locale au fost sute de primari PSD care, prin presiuni, au fost determinați să treacă la PNL.

Până la urmă, primarii au datoria față de propriile comunități. Hai să lăsăm ipocrizia de-o parte”, a spus vicepreședintele PSD.

„Când îți înjunghii pe la spate partenerul și nu respecți înțelegerea cu el, ce așteptări să aibă oamenii de la acest partener, să respecte legea? Vedem că PSD de astăzi nu s-a schimbat față de PSD din vremea lui Dragnea”, a fost replica lui Nica.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri