Schema de ajutor de stat IMM Invest Plus va fi prelungită în 2024. Ciolacu: 11.500 de firme vor beneficia de 2,5 miliarde de euro

Data publicării:
BUCURESTI - PALATUL VICTORIA - SEDINTA DE GUVERN - 7 MAR 2024
Premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că va fi prelungită şi în acest an schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS cu toate componentele sale. În jur de 11.500 de firme româneşti vor beneficia de acest ajutor din partea statului, cu un buget de aproximativ 2,5 miliarde de euro, a mai precizat şeful Guvernului, în debutul şedinţei de joi a Executivului.

„Continuăm să sprijinim capitalul românesc: prelungim şi în acest an schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, cu toate componentele sale. În jur de 11.500 de firme româneşti vor beneficia de acest ajutor din partea statului, cu un buget de aproximativ 2,5 miliarde de euro. Sprijinul vine atât sub formă de granturi, cât şi de garanţie pentru credite, iar valorile maxime ale ajutoarelor acordate companiilor au fost majorate!”, a declarat Marcel Ciolacu, în debutul şedinţei de joi de la Palatul Victoria, conform News.ro.

Proiectul de act normativ are în vedere şi instituirea schemei de ajutor de stat IMM PLUS şi componentele acesteia IMM România Plus, Agro Plus, IMM Prod Plus, Construct Plus, Innovation Plus şi Rural Plus.

„Astfel, se are în vedere sprijinirea accesului la lichidităţi a întreprinderilor mici şi mijlocii, a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie şi a întreprinderilor mari a căror activitate economică a fost afectată de conflictul armat din Ucraina, precum şi încurajarea şi stimularea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie şi a UAT-urilor care realizează proiecte de investiţii în sectorul construcţiilor. În acest context, având în vedere gradul ridicat de incertitudine economică cauzat de situaţia geopolitica actuală, schema urmăreşte să se asigure că există suficientă lichiditate disponibilă pentru companiile care au nevoie”, potrivit Notei de fundamentare a proiectului de OUG.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri