CTP: Solicitarea către SRI a doamnei Dăncilă este făcută cu scop politic

Data actualizării: Data publicării:
ctp

Scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre evenimentele de vineri seară din București. El este de părere că Jandarmeria a făcut chiar un „abuz mediatic” atunci când a spus despre femeia-jandarm care ar fi fost în pericol să rămână paralizată, deși nu avea decât un hematom

Cristian Tudor Popescu: „Doamna Carmen Dan, în calitate de ministru de Interne, își asumă automat ce s-a întâmplat aseară. Ceea ce a făcut corect președintele Iohannis – să ceară anchetă făcută de Parchetul general. Este bine că Parchetul s-a autosesizat înainte de cererea președintelui Iohannis și a declanșat această anchetă.

În urma anchetei se va vedea care sunt responsabilitățile și cum trebuie să răspundă fiecare, inclusiv doamna ministru Carmen Dan.

În ceea ce privește solicitarea către SRI a doamnei prim-ministru este făcută cu scop politic pentru a îndrepta atenția către instigatori politici, așa cum politicienii PSD-ALDE afirmă și cer investigarea influenței declarațiilor liderilor din Opoziție și ale președintelui Iohannis asupra violențelor, deci vor să ducă vinovăția în această direcție. Doamna Dăncilă s-a gândit să ceară SRI-ului informații în acest sens -cine sunt persoanele infiltrate, eventual sorosiști, eventual plătiți, eventual oameni de la PNL și de la USR, pentru că asta este direcția politică în care este comandată să acționeze doamna Dăncilă.”

Referitor la dezinformarea despre femeia-jandarm care ar fi avut o fractură de coloană cervicală, dar de fapt are doar o echimoză, Cristian Tudor Popescu spune că „Jandarmeria a comis un abuz mediatic. Ea nu are voie să comunice diagnostice medicale. În ce calitate a făcut publică Jandarmeria această afirmație? Cum că e în pericol să rămână paralizată, să nu mai meargă niciodată. O astfel de comunicare se face exclusiv de către medic, de un reprezentant al spitalului. Nu știu asta domnii de la Jandarmerie? Știu foarte bine. Dar au dorit să mai pună o cărămidă la construirea imaginii de violență a participanților la miting împotriva organelor de ordine.

Acesta este unul dintre obiectivele a ceea ce am văzut aseară, de manipulare – oamenii să rămână acasă, milioanele de români care nu s-au aflat în piață să rămână cu impresia unei manifestări violente îndreptate împotriva autorităților. Și în al doilea rând să fie intimidați cei care se mai gândesc să mai participe la alte proteste, având în vedere gradul de violență înregistrataă aseară în piață .

Jandarmii nu au fost agresivi de la începutul manifestației, nu au intervenit. Indivizii aceia violenți au început de la ora 16:00, iar jandarmii nu au intervenit ore bune. Au fost lăsați să devină violenți, să apară cât mai multe imagini cu violență, pentru a justifica intervenția pe cât de violentă, pe atât de aberantă, de după ora 21:00, care oricum era programată... fuseseră instruiți ca la momentul potrivit ca imagine, să dezlănțuie acea năvală asupra întregii mulțimi aflate în piață cu tunuri cu apă, gaze lacrimogene, cai, bastoane date în cetățeni pașnici care stăteau cu mâinile în sus.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri