Sari la conținut

Informații Digi24: PSD merge mai departe cu modificările din Justiție

O întâlnire de urgență a avut loc la PSD, după mesajul dur al Departamentului de stat al SUA cu privire la modificările propuse la legile justiției. De asemenea, președintele Senatului s-a întâlnit cu ministrul de Externe. Potrivit informațiilor Digi24, răspunsul PSD la criticile aduse de SUA este acela că modificările la legile justiției vor fi făcute în continuare, fără a afecta statul de drept.

171113_LIVIU_DRAGNEA_DECLARATII_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

ACTUALIZARE. PSD va da asigurări Statelor Unite că modificările aduse la legile justiției nu aduc atingere statului de drept. Este răspunsul pe care social-democrații îl dau după mesajul de îngrijorare transmis de Departamentul de Stat al SUA.


O întâlnire de urgenţă a avut anterior și în biroul preşedintelui Senatului. Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău. Potrivit unor informații Digi24, Tăriceanu și Meleșcanu ar urma să redacteze o scrisoare de răspuns.

Și secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a azi o întâlnire cu Tăriceanu, în biroul acestuia de la Senat.

Ștefănescu a spus că o poziţie publică referitoare la comunicatul Departamentului de Stat al SUA va fi luată în cursul zilei. „A fost o întâlnire de dimineaţă cu preşedintele aliaţilor noştri. O să discutăm la ora 12:00 şi o să avem o poziţie publică foarte curând”, a declarat el, după ce a ieşit din biroul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Codrin Ștefănescu a mai spus că nu s-a decis convocarea unei şedinţe a coaliţiei de guvernare. „Calmaţi-vă, că o să fie totul bine”, le-a mai spus el jurnaliştilor.

Pe de altă parte, Florin Iordache, preşedintele comisiei care se ocupă de modificarea Legilor Justiţiei, nu este îngrijorat de mesajul transmis de Departamentul de Stat al Statelor Unite. El spune că, de fapt, mesajul s-ar referi la proiectul propus de Ministerul Justiţiei, nu la cel care se află acum în dezbatere. Mai mult, social-democratul spune că în comisie se fac doar modificările care sunt cerute de sistemul juridic.

Departamentul de Stat al SUA a transmis luni seară un comunicat prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

 

Pe aceeași temă