Sari la conținut

Șeful PSD: Relația Guvern-Parlament nu funcționează

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, înainte de debutul ședinței Comitetului Executiv al partidului, că relația Guvern-Parlament „nu funcționează foarte bine” și că se va discuta „despre activitatea parlamentară”. Este vorba, evident, de situația creată în Senat, unde Comisia de buget-finanțe, condusă de senatorul PSD Eugen Teodorovici, a desființat, practic, trei dintre cele mai importante măsuri adoptate în ultimul timp de Guvernul PSD-ALDE.

DRAGNEA TUDOSE 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

O să discutăm, de asemenea, despre activitatea parlamentară și relațiile dintre Guvern și Parlament, că nu funcționează foarte bine și aici este o problemă mai mare în Parlament”, a declarat Dragnea.

După votul de marți din Comisia de buget-finanțe a Senatului, președintele PSD a comentat, ironic, despre Eugen Teodorovici: „Dumnealui a venit în primăvară şi mi-a spus că ar vrea să fie preşedinte al Comisiei Economice şi eu am rugat colegii din Senat să îl susţină ca preşedinte al comisiei. (...) Este o funcţie care poate să-l tulbure foarte mult”.

Marți, Comisia de buget-finanțe, condusă de senatorul PSD Eugen Teodorovici, a limitat aplicarea Split TVA, a eliminat majorarea accizelor la carburanți și a contribuțiilor sociale pentru cei care au contracte part-time.

Întrebat, vineri, în contextul evaluării membrilor Cabinetului Tudose, cum stau miniștrii în acest moment, Liviu Dragnea a răspuns: „Unii stau pe scaune, alții în picioare. Este o analiză a activității guvernamentale de la instalare până astăzi. Stăm mult mai bine decât în perioada trecută”.