Senatorul USR Sebastian Cernic a depus sesizare după ce a fost agresat de deputatul PSD Daniel Ghiță

Data actualizării: Data publicării:
ghita il agreseaza pe cernic
Momentul în care Daniel Ghiță l-a agresat pe Sebastian Cernic. Foto: Captură TV Digi24

Senatorul USR Sebastian Cernic a depus, miercuri, o sesizare disciplinară împotriva deputatului PSD Daniel Ghiță, după ce a fost agresat pe holurile Parlamentului. În plus, senatorul USR i-a cerut președintelui PSD Marcel Ciolacu să se delimiteze public de acest tip de comportament și să îl sancționeze pe deputatul bătăuș.

În sesizarea sa, depusă la președintele Camerei Deputaților, senatorul USR de Bacău povestește că a fost agresat fizic și i-au fost adresate injurii și expresii calomnioase de către Daniel Ghiță, faptă sancționabilă conform Statutului deputaţilor şi senatorilor și Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului.

Sebastian Cernic susține că „lipsa unei sancțiuni va avea un efect încurajator pentru repetarea unui astfel de comportament violent şi nedemn”.

„Manifestările domnului Ghiță au fost de un nivel josnic, ce nesocotesc atât regulile de comportament în societate, cât și dispozițiile din Codul de conduită al deputaților și senatorilor. Este inacceptabil ca un membru al Parlamentului să transmită în societate mesajul că gesturile violente și insultele sunt acceptabile în soluționarea unor dispute. E un semnal prost din partea Parlamentului și nu trebuie să ne mirăm de ce cetățenii au ajuns să nu aibă încredere în această instituție. Domnul deputat Daniel Ghiță, deputat PSD, a adoptat această agresivitate atât verbală, cât și fizică de la domnul Simion și de la doamna Șoșoacă. Această agresivitate nu face altceva decât să știrbească din imaginea acestei instituții”, a declarat Cernic.

Pe tot parcursul incidentului, senatorul USR Sebastian Cernic a făcut apel la calm și nu a ripostat în niciun fel la comportamentul incalificabil al deputatului PSD.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri