Simonis: Aducem toți jandarmii din România ca să scoatem parlamentarii din plen? Ar trebui să avem un serviciu de securitate intern

Data publicării:
parlamentari care fac scandal in parlament
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a comentat, marţi seară, protestul din Parlament, afirmând că a fost „încă o seară ruşinoasă”. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a comentat, marţi seară, protestul din Parlament, afirmând că a fost „încă o seară ruşinoasă”, în care zeci de parlamentari AUR şi USR s-au comportat ca huliganii. „Ce Dumnezeu, aducem toţi jandarmii din România ca să scoatem zeci de parlamentari afară din plen?”, a afirmat Simonis, întrebat cum pot fi evitate astfel de momente. Simonis crede că ar fi necesar un serviciu de securitate al Camerei Deputaţilor.

„Este încă o seară ruşinoasă pentru Parlamentul României, poate cea mai ruşinoasă (...) De-a dreptul jenant tot ce s-a întâmplat”, a afirmat, marţi seară, Alfred Simonis, la finalul şedinţei în care s-a dezbătut bugetul şi îîn cadrul căreia zeci deparlamentari AUR şi USR au protestat.

Siminic a precizat că, în alte state, parlamentarii care fac scandal sunt scoşi din sală.

„Noi avem zici de astfel de parlamentari ...Ce Dumnezeu, aducem toţi jandarmii din România ca să scoatem zeci de parlamentari afară din plen? Aproape că nu ştim ce se poate facem”, a mai afirmat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.

Potrivit acestuia, se vor face sesizări şi toţi ceci implicaţi vor fi sancţionaţi.

„50-60 de colegi care se comportă ca nişte huligani (...) cred că nicăieri nu există 60 de huligani în Parlament”, a adăugat Simonis. Precizând că aceste situaţii pot fi remediate de către români, la vot.

„Românii când vor merge la vor să înţeleagă că politica nu se face aşa (...) se face cu argumente şi propuneri (...) Din punctul meu de vedere, ar trebui – deşi nu se poate face peste noapte – să avem un serviciu de securitate al Camerei Deputaţilor, intern, care să intervină”, a mai afirmat Alfred Simonis.

El a precizat că ar trebui ca cei care se comportă ca nişte huligani să aibă interzis în sediul Parlamentului şi întreg mandatul să şi-l exercite online: ”un link pentru a putea să-şi exercite mandatul”.

Parlamentarii AUR au protestat, marţi seară, în Parlament, cerând oprirea ”batjocurii” şi acordarea banilor promişi profesorilor. Liderul AUR, George Simion a acuzat-o pe Diana Şoşoacă că a făcut scandal, la cererea PSD, iar Diana Şoşoacă l-a acuzat că a lovit-o, potrivit News.ro.

Cei doi parlamentarii şi-au adresat jigniri şi au strigat unii la alţii.

De asemenea, au protestat mai mulţi parlamentari USR, şedinţa de plen fiind începută cu întârziere.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri