SONDAJ. 40% dintre români ar vota USD la europarlamentare

Data publicării:
alegeri alegatori cabina vot 5330676-Mediafax Foto-BALAZS ATTILA

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, care este partidul sau alianța politică pe care ați vota-o?”, peste 40% dintre cei ce au participat la sondaj au indicat că ar vota cu alianţa formată din social-democraţi, conservatori şi UNPR, adică USD. 20% dintre respondenţi au indicat ca răspuns Partidul Naţional Liberal, în timp ce nou înfiinţatul Partid Mişcarea Populară ar primi voturile a zece la sută dintre români, la fel ca şi PDL.

Potrivit sondajului, actualul preşedinte al României are un grad de încredere de peste 28%, în timp ce candidatul Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, este creditat cu încrederea a 15% dintre cei ce au participat la sondajul alcătuit de IRES. În premierul României, aproape 37% dintre respondenţi au declarat că au încredere.

Călin Popescu Tăriceanu, proaspăt demisionar din PNL a crescut în preferinţele românilor. La întrebarea "Dacă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale ar intra Călin Popescu Tăriceanu și Crin Antonescu cu cine ați vota?”, peste 70% dintre respondenți au afirmat că l-ar vota pe Călin Popescu Tăriceanu și aproape 30% pe liderul liberal.

Tot Călin Popescu Tăriceanu ar ieşi câştigător şi dintr-o confruntare cu Victor Ponta, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Peste 52% dintre participanţii la studiu au declarat că l-ar vota pe fostul premier, în timp ce numai 48% pe actualul şef al Executivului.

Sondajul a fost realizat pe 24 și 28 februarie 2014, pe un eșantion de 1.223 de persoane, și are o marjă de eroare de plus/minus 2,9%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri