Sondaj exclusiv AtlasIntel pentru Digi24. Pe cine preferă românii la prezidențiale. Votanții Vioricăi Dăncilă l-ar alege pe Simion

Data actualizării: Data publicării:
TARGOVISTE - ALEGERI 2024 - AUR - LANSARE CANDIDATI - 7 APR 2024
Potrivit unui sondaj AtlasIntel, realizat în exclusivitate pentru Digi24, George Simion ar fi votat mai mult de cei care au ales-o în 2019 pe Viorica Dăncilă. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Cine este candidatul preferat de români la alegerile prezidențiale din 2024? Este întrebarea la care răspunde cel mai recent sondaj realizat de AtlasIntel în exclusivitate pentru Digi24. Cosmin Prelipceanu vă aduce la Jurnalul de Seară, de la ora 20, datele culese de cea mai precisă casă de sondare din Statele Unite ale Americii, la alegerile din 2020. Acestea vor fi explicate de cei mai avizați analiști ai momentului.

Sondajul realizat de AtlasIntel, la începutul lunii aprilie, prezintă cifre care răstoarnă calculele politice făcute de liderii coaliției PSD-PNL. Cât ar obține Marcel Ciolacu dacă ar intra în competiția pentru Cotroceni, care este scorul pe care l-ar avea liderul PNL Nicolae Ciucă, sunt întrebări la care veți afla răspunsul pe Digi24, de la ora 20:00. 

Sondajul măsoară și alți posibili candidați precum Mircea Geoană, Cătălin Drulă, George Simion, Diana Șoșoacă sau Dacian Cioloș. Intenția de vot pentru alegerile prezidențiale vine însoțită de date demografice care arată caracteristicile electoratului fiecărui posibil candidat.

Aceste date arată că marea majoritate a celor care și-au anulat votul la prezidențialele din 2019 ar vota de această dată cu Mircea Geoană. Acesta adună voturi, aproape în mod egal de la votanții PSD, PNL și USR. George Simion ar fi votat mai mult de cei care au ales-o în 2019 pe Viorica Dăncilă. Liderul social democrat, Marcel Ciolacu, este preferat de electoratul PSD, însă nu ar aduna aproape deloc voturi din rândul electoratului PNL, în timp ce Nicolae Ciucă, paradoxal, ar strange mai multe voturi de la cei care la parlamentarele din 2020 au votat cu PSD decât de la cei care au ales PNL.

Sondajul AtlasIntel prezintă și părerea românilor în legătură cu performanța actuală a președintelui Klaus Iohannis, a premierului Marcel Ciolacu și a Guvernului României. De asemenea, este măsurată încerderea în mai multe personalități politice. 

Românii au mai fost întrebați și cum evaluează situația economică a României și a pieței de muncă în acest moment, precum și situația economică a familiilor lor.

Toate datele și rezultatele sondajului AtlasIntel vor fi prezentate în exclusivitate la ora 20:00, la Jurnalul de Seară pe Digi24.

AtlasIntel este singura companie de sondare a opiniei publice pe canal exclusiv digital cu nota “A” în clasamentul FiveThirtyEight. În ciclul alegerilor prezidențiale din 2020 în SUA, AtlasIntel a fost cea mai precisă companie de sondare, atât la nivel federal cât și în fiecare dintre statele cheie care au definit numărul de electori în Colegiul Electoral.

Citește și EXCLUSIV Sondaj AtlasIntel pentru Digi24. Rezultatul surprinzător pe care l-ar obține PSD-PNL la europarlamentare. Dreapta Unită trece peste AUR

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri