Surse: Certificatul COVID va fi adoptat până la finalul anului. Premierul Ciucă nu e de acord cu asumarea răspunderii

Data actualizării: Data publicării:
ciuca la guvern
Guvernul va adopta proiectul luni și îl va trimite în Parlament, spun surse politice. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Liderii PSD, PNL și UDMR s-au înțeles ca certificatului electronic COVID-19 să fie adoptat până la finalul anului. Întrebat miercuri de jurnaliști, Marcel Ciolacu a confirmat că decizia coaliției este de a adopta legea certificatului verde înainte de 31 decembrie. 

O nouă ședință a coaliției va avea loc în această după amiază pentru a stabili modul în care va fi trecută legea. Surse politice susțin pentru Digi24.ro că premierul Nicolae Ciucă nu este de acord cu asumarea răspunderii. De altfel, și președintele PNL și alți lideri ai partidului s-au opus acestei variante, susținând că actuala coaliție are o majoritate largă pentru a trece un astfel de proiect.

PSD ar fi vrut ca proiectul certificatului electronic COVID-19 să fie adoptat de guvern prin asumarea răspunderii.

Citește și Proiect. Cum arată legea privind certificatul COVID la muncă. Cele 5 opțiuni pe care le au angajații

De asemenea, forma finală a proiectului ar putea suferi modificări față de ultima variantă prezentată de ministrul Sănătății.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat prin procedură parlamentară, coaliția ar avea la dispoziție doar o săptămână în care să treacă certificatul verde prin cele două camere ale Parlamentului.

Surse politice spun că luni guvernul va adopta proiectul de lege pe care îl va trimite Parlamentului, urmând ca până miercuri să fie adoptat atât de Senat cât și de Camera Deputaților.

Citește și Tensiuni mari în Coaliție. Rafila ia în calcul demisia dacă certificatul verde la locul de muncă nu se adoptă prin asumarea răspunderii

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri