Sari la conținut

T. Băsescu îi răspunde premierului: Dosarul pentru summitul de la Bruxelles conține punctele de vedere ale ministerelor

„Dosarul de Bruxelles nu s-a întocmit din aer. Există un mecanism care funcționează automat, cu sau fără voia premierului, cu sau fără voia președintelui. Și ăștia sunt funcționarii din ministere. Așa arată dosarul pentru partea economică și el cuprinde punctele de vedere ale ministerelor. Deci nu știu ce îl sperie pe premier”, a declarat șeful statului.  

„Există o instituție integratoare, care se numeste Ministerul de Externe, care în funcție de tematici preia problemele de la ministere și acestea ajung in dosarul preşedintelui cu care merge la Consiliul. Deci punctul de vedere al Guvernului se află în acest dosar. Sigur că nu am obligația de a-mi însușsi toate punctele de vedere. Atunci când este nevoie le corectez sau le adaptez astfel încât părțile să ajungă la un consens”, a adăugat Traian Băsescu. 

Premierul spunea, recent, că preşedintele Traian Băsescu „nu a solicitat Guvernului elemente de mandat pentru participarea sa la reuniunea Consiliului European din martie”.

„De altfel, Guvernul nu a fost informat asupra poziţiei pe care preşedintele României a susţinut-o la reuniunile Consiliului European la care a participat. În consecinţă, având în vedere aspectele de mai sus, Guvernul este în măsură să informeze Parlamentul României doar asupra agendei reuniunii”, reclama premierul, într-o scrisoare adresată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.