Tabloul lui Dragnea, înlocuit la PSD Constanța. Stroe: „La Biserica Ortodoxă este Iisus Hristos. La PSD Congresul a ales-o pe Dăncilă”

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila inquam ganea 20190723173942_OGN_1502-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Social-democrații constănțeni au înlocuit tabloul lui Liviu Dragnea, pus la loc de cinste pe unul din pereții sediului, cu unul al Vioricăi Dăncilă. Felix Stroe compară etalarea liderilor cu icoanele din biserici: „La Biserica Ortodoxă este Iisus Hristos (...). La PSD Congresul a ales-o pe Viorica Dăncilă”.

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, susține că fiecare partid își etalează astfel liderul și compară acest lucru cu icoanele din biserici.

În fiecare sediu județean de partid, fie că este PNL, PSD, PMP, este cultură instituțională să fie portretul președintelui. Noi ni l-am ales la congres, e al nostru. La Biserica Ortodoxă este Iisus Hristos, la biserica musulmană este altcineva, la budiști e Buddha. La noi, la PSD, președintele ales de congres este... a fost domnul Dragnea, a fost alt congres, și a ales pe doamna Viorica Dăncilă”, a explicat Felix Stroe, potrivit Mediafax.

Liderul social-democraților constănțeni consideră că etalarea portretului președintelui partidului nu este un act de obediență.

De ce este obediență? De ce este altceva? Statutul PSD este al nostru și pentru noi este obligatoriu. Președintele este ales de congres și trebuie să știe fiecare membru de partid de la Partidul Social Democrat cine e președinte. (…) Dacă vreți părerea mea, și nu cred că greșesc, în fiecare sală de clasă, aulă universitară, trebuie să fie portretul președintelui României. Nu discutăm de Iohannis, de Ion Iliescu, nu discutăm de politică. Este cultură instituțională. Ne e rușine cu drapelul României? În fiecare instituție oficială trebuie să fie stema țării, că este instituția oficială a statului român, nu mă refer la firmele private. (…) Vorbim de cultură instituțională, nu de obediență. Și dați-ne voie ca la PSD în sediul județean să fie portretul președintelui ales de congres. Nouă nu ne este rușine la PSD cu doamna președinte Viorica Dăncilă”, a spus președintele PSD Constanța.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri