Tăriceanu o felicită pe Dăncilă pentru prestația din PE. Ce spune despre declarațiile lui Timmermans

Data actualizării: Data publicării:
dancila in parlamentul european gov ro

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a felicitat-o pe premierul Viorica Dăncilă pentru discursul din plenul Parlamentului European. Pe de altă parte, șeful Senatului spune că MCV-ul a eşuat, în cazul ţării noastre, pentru că nu a depistat abuzurile din justiţie, iar prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans n-ar avea niciun interes să recunoască acest lucru.

„Aş vrea să salut şi să îi transmit doamnei prim-ministru aprecieri pentru modul în care s-a prezentat, care îi face cinste şi face cinste României. Aş vrea să văd şi alţi români în măsură să prezinte şi să promoveze şi să apere până la urmă imaginea şi interesele României cum a făcut-o doamna prim-ministru Viorica Dăncilă astăzi. Bravo ei, s-a prezentat foarte bine”, a spus Tăriceanu, în Parlament.

În intervenţia sa din plenul CE, premierul Viorica Dăncilă a cerut Comisiei Europene să dea socoteală de ce în rapoartele MCV nu s-a scris despre protocoale şi încălcarea drepturilor omului în România. Ea a susţinut că „milioane de români” s-au aflat sub monirotizarea serviciilor secrete şi că există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine de la ei mărturii mincinoase.

În finalul dezbaterii din Parlamentul European, Viorica Dăncilă a răspuns criticilor aduse în timpul dezbaterilor şi a acuzat dezinformările privind situaţia din România, susţinând că Guvernul pe care îl conduce „este iubit de români” şi se bucură de o largă susţinere populară.

Tăriceanu a comentat și criticile aspre aduse de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Dl Timmermans văd că începe să achieseze la problemele care se dezvăluie în România legat de funcționarea defectuoasă a unor instituții. Dl Timmermans e responsabil pe MCV. A recunoaște că în România avem o problemă mai serioasă decât apare în raportul MCV cu aceste disfuncționalități, abuzuri în justiție din partea procurorilor, ar însemna practic recunoașterea unui esec al CE, nu neapărat personal, dar al Comisiei în gestionarea acestui mecanism. Și din acest motiv această atitudine”, a spus Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri