Tema suspendării lui T. Băsescu prezintă interes doar pentru Dan Voiculescu

Data publicării:
stampila vot referendum mediafax

Oficial, la nivelul Uniunii Social Liberale nu s-a discutat despre declanşarea unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Liberalii nu consideră că propunerea fondatorului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, s-ar putea bucura de succes.

Mi se pare o gogoaşă. Ar fi o prostie acum când mai este un an de preşedinţie. PNL nu vede o nouă suspendare nici posibilă, nici oportună”, a susținut Klaus Iohannis - primarul Sibiului, prim-vicepreşedinte PNL.

Deputatul PNL Alina Gorghiu recunoaşte că sunt şanse minime pentru a se lua o decizie în favoarea declanşării unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui.

„Trebuie să fim destul de precauţi când discutăm în spaţiul public despre o nouă suspendare pentru că efectele se vor vedea atât în plan intern cât şi în plan extern. Un referendum presupune un prag de, încă, 50% şi ne aflăm în faţa aceleiaşi dificultăţi pentru a întruni pragul pentru validarea referendumului”, este de părere Alina Gorghiu.

Nici liderii social-democraţii nu cred că propunerea conservatorilor ar fi oportună. Invitat la Digi24, ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, susţine că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu ar trebui ignorate.

„Noi avem obligaţia să nu ne lăsăm iritaţi, chiar dacă sunt nişte lucrui care par mai greu acceptabile. Dacă pe noi oamenii ne-au votat mai mulţi, nu ne-au votat ca să ne răfuim cu domnul Băsescu, ci ne-au votat ca să scoatem ţara în care i-a lasat Băsescu”, a declarat Dan Şova, ministrul Marilor Proiecte de Infrastructură.

De aceeaşi părere este şi senatorul PSD, Toni Greblă.

Consecinţele negative ar fi mai multe faţă de cele pozitive, astfel încât nu poate fi acum oportună o astfel de procedură, chiar şi în varianta în care preşedintele abuzează de prerogativele funcţiilor sale”, a declarat acesta.

Opoziţia consideră că tema unei suspendări nu mai prezintă interes pentru USL, ci doar pentru Dan Voiculescu.

E o perdea de fum peste problemele lui Voiculescu din instanţă. Nu cred ca se va ajunge la o nouă suspendare”, este de părere Mircea Toader, liderul deputaților PDL.

Ipoteza unei noi suspendări este însă luată în calcul chiar de cel vizat de un astfel de demers - preşedintele Traian Băsescu. El spune că ideea a redevenit actuală în rândurile puterii după aducerea lui Omar Hayssam în ţară, care ar putea face dezvăluiri incomode despre relaţiile sale cu lideri ai PSD şi PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri