Tudose: Sunt discuţii destul de avansate cu Grindeanu pentru un post de ambasador

Data publicării:
170621_GRINDEANU_CONFERINTA_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Mihai Tudose a declarat că fostului prim-ministru Sorin Grindeanu i-a fost propus un post de ambasador, spunând că a vorbit cu acesta "şi la nivel personal, şi politic, într-o echipă de partid", şi că discuţiile sunt avansate, iar numirea lui Grindeanu ar fi un "element benefic" pentru ţară.

170621_GRINDEANU_CONFERINTA_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Întrebat dacă fostului premier Grindeanu i-a fost propus un post de ambasador, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public, în ultima perioadă, Mihai Tudose a confirmat şi a spus că discuţiile cu acesta sunt destul de avansate, aşteptând acum să se întoarcă din concediu cu familia.

"Am vorbit şi la nivel personal, şi politic, şi într-o echipă de partid. (...) Domnul Grindeanu a fost premierul României timp de şase luni, cu un bagaj acum de informaţii şi cu experienţă", a afirmat Tudose la un post de televiziune, citat de News.ro.

El a mai spus că discuţiile cu fostul prim-ministru vor fi definitivate la începutul lunii septembrie şi că numirea lui Grindeanu într-un astfel de post ar fi "un element util pentru ţară".   

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat joi că i-ar fi propus lui Sorin Grindeanu funcţia de consul sau ambasador în Chişinău: "Nu am făcut aşa ceva”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, întrebat dacă şi-ar dori ca Sorin Grindeanu să rămână în PSD, că fostul premier a făcut o "boacănă mare, care ne-ar fi putut costa foarte mult politic” şi are nevoie de timp pentru a înţelege unde a greşit. Dragnea a spus că a avut o discuţie "destul de lămuritoare” cu fostul premier şi a infirmat că i-ar fi propus funcţia de consul sau ambasador la Chişinău.

”O să discutăm în Comitetul Executiv Naţional, dar nu mâine. Sorin a făcut o boacănă mare care ne-ar fi putut costa foarte mult politic. (...) Voi discuta cu colegii mei. Sorin Grindeanu are neapărat nevoie de o perioadă pentru a metaboliza ce s-a întâmplat şi pentru a înţelege unde a greşit. E un tânăr ca mulţi alţi tineri în care PSD a investit şi cred că este recuperabil”, a declarat Liviu Dragnea.

Fostul premier Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri seară, că s-a întâlnit cu liderul PSD Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile şi au discutat despre "ce s-a întâmplat în urmă cu câteva luni”, precizând că nu a fost o discuţie tensionată. Grindeanu a infirmat că i s-ar fi propus funcţia de consul sau ambasador la Chişinău, aşa cum s-a vehiculat în presă.

El a reafirmat că susţine orice guvern PSD şi în contiunare se consideră membru al partidului de guvernare.

"Eu mă consider în continuare un membru al PSD, urmează să vedem acea decizie a Comisiei de etică. Asta îmi doresc să fac în continuare, să activez în PSD. Să vedem ce va decide partidul. (...) Mă simt responsabil în faţa oamenilor din Timiş (...) şi am discutat foarte mult cu ei în această perioadă - aici nu e vorba de orgolii personale ale lui Sorin Grindeanu sau ale altcuiva - toată lumea îşi doreşte să continue în PSD”, a precizat fostul premier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Care ar fi cauza morții lui Andrei Versace. Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori
Digi FM
Un cântăreț de 35 de ani a murit electrocutat, în timp ce susținea un concert. Bărbatul era căsătorit de doar...
Pro FM
Britney Spears, noi detalii după divorțul de Sam Asghari: „Nu voi mai fi niciodată cu un alt bărbat”
Film Now
Julia Roberts, fotografie inedită cu soțul ei, la aniversarea a 22 de ani de căsnicie. Fanii: „Dragostea...
Adevarul
Cel mai eficient tratament pentru alcoolici. Cum recunoaștem semnele
Newsweek
Ce bere este bună pentru stomac și nu îngrașă? Care este ”secretul”? Este demonstrat științific
Digi FM
Fostul astronaut Buzz Aldrin, declarații despre Anca, românca pe care a luat-o de soție: „Sunt cel mai...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Primul soț al lui Shannen Doherty, un actor cu trecut întunecat și „un supraviețuitor al cancerului”: Ea a...
UTV
Anitta a atras toate privirile intr-un bikini cu steagul Romaniei. Artista a fost surprinsa pe un yacht in...