UDMR lasă Guvernul în ofsaid. ORDONANȚA TRASEISMULUI, respinsă de deputați

Data publicării:
camera deputatilor mediafax-2

Aparent, Puterea nu s-a mobilizat suficient. UDMR, formaţiune aflată în coaliţia de guvernare, nu a susţinut proiectul iniţiat de Executiv. De altfel, anunţase de la bun început că nu va face acest lucru. Social-democraţii speră că ordonaţa va primi votul senatorilor.

12 deputaţi UDMR s-au abţinut de la vot, fapt care a înclinat balanţa împotriva Ordonanţei de Guvern. Iar PPDD, care semnase un protocol de colaborare cu social-democraţii, a dat un vot negativ proiectului. Surprinşi de decizia Camerei Deputaţilor, social-democraţii aruncă acuze la adresa opoziţiei. „Colegii de la UDMR au spus ca nu voteaza si au lipsit din deputati. Se va discuta la Senat. eu ma bucur ca trece deja de parlam pt ca se inchide discutia despre ordonanta. Cand e lege poate fi atacata la CCR”, a spus Victor Ponta.

Mi se pare mie foarte grav amenintarile pe care le practică in special liberalii. Se pare ca e in toata tara, sunt amenintati ca li se vor face plangeri penale la DNA. Mie asta mi se pare o infractiune sa santajezi niste alesi locali”, a spus Liviu Dragnea.

Liberalii şi democrat-liberalii au propria variantă. „Fac un apel de la tribuna Parlamentului către toţi primarii, către toţi aleşii locali ai opoziţiei: Nu cedaţi presiunilor şi promisiunilor PSD. Sper ca şi Senatul să dea un vot similar! Rămâneţi alături de noi!", a spus George Scutaru. Proiectul va ajunge săptămâna viitoare la Senat, unde va parcurge aceleaşi etape: dezbaterea în comisiile de specialitate şi votul final.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri