Sari la conținut

UNPR a fuzionat cu PP-DD

 

Liderul UNPR a semnat astăzi cu liderul PP-DD, Simona Man, protocolul de fuziune prin absorbţie.

La ultimele alegeri PP-DD a obţinut 68 de mandate de senatori şi deputaţi.

Din 2012 încoace, parlamentarii PP-DD au fost cu predilecţie ţinta tentativelor de racolare ale UNPR. O strategie de succes care a condus, într-o primă etapă, la desfiinţarea grupului PP-DD la Senat. Acum, odată cu acest protocol, se desfiinţează şi grupul PP-DD de la Camera Deputaţilor.

Declarațiile lui Gabriel Oprea, președintele UNPR:

- Astăzi vreau să anunţ că am încheiat o fuziune prin absorbţie a PP-DD. UNPR nu a ascuns niciodată că este un partid al uşilor deschise. Toţi care doresc să facă politică în interes naţional sunt bine primiţi în UNPR şi cei care au făcut politică sau nu, şi cei care au făcut parte dintr-un partid de stânga sau de dreapta.

- Fuziunea prin absorbţie cu PP-DD este un lucru firesc.

- Majoritatea covârşitoare a acelor care sunt parlamentari sau aleşi locali şi-au exprimat de-a lungul timpului intenţia de a veni la noi în partid. Îi cunosc foarte bine pe actualii parlamentari din PP-DD, sunt oameni oneşti. Colegii din PP-DD au o mare calitate: nu au mai făcut politică vin din cadrul comunităţilor lor şi legătura lor cu cetăţenii este foarte strânsă. Avem ce învăţa de la ei, după cum şi ei au de învăţat de la noi.

Simona Man, preşedintele PP-DD:

- Noi am demonstrat la alegerile parlamentare şi locale că putem să facem performanţă, dar nu am reuşit să ţinem aproape acest grup parlamentar. Domnul general Oprea a fost mult mai abil şi a reuşit să-i coaguleze. Astăzi am considerat să regândim această echipă şi să fim o forţă, să fim cel mai puternic partid de pe scena din România.Pe aceeași temă