USR București cere primarului general să nu organizeze târg de Crăciun în Piața Victoriei

Data publicării:
proteste piata victoriei 26 nov ganea

Filiala București a Uniunii Salvați România îi solicită primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să renunțe la organizarea unui târg de Crăciun în Piața Victoriei, locul de desfășurare a unor manifestații.

proteste piata victoriei 26 nov ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Cred că știți cu toții ce s-a întâmplat de curând, Piața Victoriei a devenit acum spațiu pentru un nou târg de Crăciun și am solicitat doamnei Firea să anuleze această intenție. Piața Victoriei este locul unde în acest moment au loc aceste manifestații împotriva legilor corupției care subminează statul de drept”, a afirmat consilierul general Roxana Wring, președinte al USR București.

Conform unui protocol semnat de Primăria Municipiului București, Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS și Centrul Cultural al municipiului București – ARCUB, în Piața Victoriei va fi organizat un târg de Crăciun. Târgul propriu-zis va fi în perioada 5-17 decembrie, dar zona va fi ocupată mai mult timp, deoarece mai sunt necesare trei-patru zile înaintea deschiderii și după închidere pentru amenajare, respectiv strângerea căsuțelor și a decorurilor.

Pentru evenimentul cultural intitulat „Târg de sărbători - Festival de colinde și obiceiuri de iarnă”, alveola centrală a Pieței Victoria va găzdui 30 de căsuțe și o scenă, pe care vor evolua „ansambluri de copii și elevi, precum și artiști consacrați”. Printr-un comunicat de presă, PMB a precizat că vor fi amenajate treceri de pietoni temporare și nu va fi restricționat traficul auto.

Tot în Piața Victoriei, pe 31 decembrie, între orele 19.00-1.00, Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, va organiza un spectacol de Revelion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri