USR îi cere lui Ciolacu să elimine pensiile speciale pentru aleșii locali, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie

Data actualizării: Data publicării:
ID211907_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

USR îi cere premierului Marcel Ciolacu să elimine prin Ordonanţă de Urgenţă pensiile speciale pentru aleşii locali, care urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

De la 1 ianuarie 2024 urmează să intre în vigoare pensiile speciale ale aleşilor locali, foşti primari şi viceprimari, ori foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

„Este vorba de mii de noi pensii speciale pentru foşti baroni. USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine, imediat, prin OUG aceste pensii speciale”, precizează formaţiunea.

„Nu avem nevoie de o nouă categorie de privilegiaţi. Nu avem nevoie de noi pensii speciale. PSD şi PNL îi răsplătesc pe aleşii locali, deşi mare parte dintre aceşti foşti primari şi preşedinţi de consilii judeţene au ţinut oraşele şi judeţele noastre în subdezvoltare. USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine imediat pensiile speciale pentru primari. O poate face prin OUG”, spune deputatul Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

USR mai precizează că „din 2019, de când PSD a modificat Codul administrativ prin OUG şi până astăzi, articolul legat de pensiile speciale ale primarilor şi baronilor locali a fost prorogat la presiunea USR”.

„În 2021, USR a depus un proiect legislativ de eliminare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, dar acesta este ţinut la sertar în comisiile din Senat. În plus, USR a propus eliminarea articolului legat de pensiile speciale de fiecare dată când a ajuns în Comisia de administraţie un proiect de modificare a Codului administrativ. Şi de fiecare dată PSD şi PNL au respins propunerea, protejându-şi noii privilegiaţi”, se mai arată în comunicat.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri