Sari la conținut

USR vrea ca aleșii să lucreze opt ore pe zi și să nu aibă pensii speciale

Parlamentarii Uniunii Salvați România au anunțat că vor depune un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari și introducerea unui program de lucru de opt ore pe zi. Reprezentanții USR spun că aceste modificări s-ar impune în condițiile în care, prin legea salarizării unitare, ar crește și veniturile senatorilor și deputaților.

Cristian Seidler USR

Sursă foto: pagina personală de Facebook

„Pentru că creşterile salariale vizează inclusiv veniturile parlamentarilor şi pentru că, dacă mai era nevoie, se precizează încă o dată faptul că se consideră vechime în muncă perioada petrecută într-o funcţie publică, vom cere şi vom iniţia un proiect de lege prin care se abrogă pensiile speciale ale parlamentarilor. Dacă e vechime în muncă, nu se justifică realmente o pensie specială, altă decât cea bazată pe principiul contributivităţii”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Acesta a mai arătat că s-ar impune și introducerea unui program de lucru pentru parlamentari. „Vom cere, dacă tot primim bani mai mulţi, măcar să lucrăm de valoarea banilor respectivi. (...) Aici se lucrează luni, marţi, eventual miercuri. În rest, activitatea în comisii de miercuri şi joi e mai degrabă inexistentă, iar vineri avem program în teritoriu. Vom cere încă o dată (...) să lucrăm măcar opt ore pe zi, cum lucrează toţi ceilalţi angajaţi şi din sectorul public şi din sectorul privat”, a spus deputatul Seidler.

Colegilor de Parlament care se plâng de veniturile pe care le obțin, reprezentantul USR le-a transmis că ar fi putut să nu candideze, deoarece informația cu privire la banii pe care-i primesc parlamentarii era publică.

USR intenționează să organizeze, săptămâna viitoare, „o dezbatere publică reală” pe tema proiectului legii salarizării unitare, la care vor fi invitați atât reprezentanții sindicatelor, cât și cei patronatelor, pentru că viitoarea lege are „un impact asupra întregii piețe a forței de muncă”.