V. Blaga spune că a vorbit cu președintele Băsescu la sugestia unor „mesageri” din partid

Data publicării:
vasile blaga mediafax-6

Tema discuției a fost fuziunea partidelor de dreapta, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European.

Democrat-liberalii exclud orice discuție despre unificarea dreptei și susținerea unui candidat comun la președinție până la alegerile europarlamentare.

„Am avut o discuție cu domnul președinte, pozițiile n-ar fi trebuit să mire pe nimeni, pozițiile PDL, adică candidatura la europarlamentare singuri și discuții după aceste alegeri”, a declarat Vasile Blaga. „Hai să nu spunem cum a fost cu solicitarea...”, le-a declarat reporterilor președintele PDL. Întrebat dacă nu el a fost cel care l-a contactat pe președinte pentru a-i cere o întrevedere, Vasile Blaga a răspuns: „Adică după ce primești mai mulți mesageri sfătuindu-te să ai o astfel de discuție, am avut-o!”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că el şi-a dorit ca unificarea dreptei să se facă înainte de europarlamentare, iar mai apoi să se desemneze un candidat la alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă unificarea dreptei se va face după europarlamentare, Traian Băsescu a spus că el a dorit ca această unificare să aibă loc acum şi a mărturisit că, în urmă cu trei săptămâni, l-a sunat Vasile Blaga, cu care s-a şi întâlnit ulterior să discute.

„Am întrebat care este subiectul şi mi-a zis: "Păi, ce facem cu dreapta" şi i-am spus părerea mea. Părerea mea este că unificarea trebuie făcută înainte de europarlamentare ( ..) pentru a se obţine un rezult apropiat de cel al PSD. În acelaşi timp, am dat varianta, pentru că am înţeles că era o consultare. Am spus, dacă nu se poate, Mişcarea Populară şi Forţa Civică ar trebui să facă o fuziune până atunci", a spus şeful statului.

Rezultatul acestei discuţii a fost că în săptămâna următoare aceste partide şi-au lansat candidat, într-o competiţie internă, a arătat Traian Băsescu. „A fost o neacceptare a variantei unificării dreptei. Asta e. S-a pus punct, dar am conştiinţa împăcată, am avut şansa să fiu întrebat şi, dacă am fost întrebat, am răspuns", a punctat preşedintele.

Vasile Blaga: Cred în sinceritatea lui Predoiu

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a mai declarat, luni, întrebat de acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa lui Cătălin Predoiu, că el crede în sinceritatea democrat-liberalului, precum şi în cea a răspunsului acestuia către şeful statului, scrie Mediafax.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Cătălin Predoiu i-ar fi solicitat lui Victor Ponta un post în Guvern, Blaga a spus: „Eu am urmărit cu atenţie declaraţiile domnului Predoiu şi cred în sinceritatea acestui răspuns, ca şi în el". Liderul PDL a mai spus că răspunsul lui Cătălin Predoiu a fost „unul excelent”.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a precizat, la rândul său, în legătură cu acuzaţiile aduse de Traian Băsescu, că tot ce contează sunt faptele sale şi că munca sa este în rapoartele de ţară şi în „Monitorul Oficial”.

„Am lămurit faptele şi cred că declaraţia premierului din luna mai 2013, de la o emisiune TV, a lămurit, de asemenea, împrejurările. Nu vreau să comentez mai mult. Toată declaraţia mea cuprinde următoarele idei: tot ce contează sunt faptele, munca mea e în rapoartele de ţară, munca mea e în Monitorul Oficial", a spus Predoiu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că l-a deranjat faptul că liderul PDL Cătălin Predoiu a „îndrăznit să îi dea lecţii publice", arătând că acesta a venit la el la birou să îl roage să rămână ministru în Cabinetul Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri