V.Ponta îi răspunde lui K.Iohannis: Angajarea răspunderii s-a decis în comun, cineva fuge însă din poză

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax-1

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, marţi, după reuniunea grupurilor parlamentare PNL, că unii dintre liberali consideră că nu este bine ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe proiectul de descentralizare şi doresc o dezbatere în Parlament asupra acestuia.

În replică, liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că decizia angajării răspunderii a fost luată în consens în cadrul Uniunii Social-Liberale.

„Aţi fost la conferinţa de presă când Antonescu, cu mine, cu Daniel Constantin şi cu Oprea am anunţat decizia USL. Sincer să fiu, eu am totală încredere că, dacă luăm o decizie împreună, după aia, iarăşi mai fuge cineva din poză şi zice că n-a fost acolo. Desigur, şi eu îmi doresc întotdeauna cât mai multe dezbateri, din acest motiv Dragnea a fost la toate grupurile parlamentare şi va merge în continuare”, a declarat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

El a reiterat că decizia privind angajarea răspunderii a fost luată de comun acord cu ceilalţi lideri USL.

„Asta s-a decis la USL, repet, în prezenţa tuturor liderilor USL”, a subliniat Ponta.

Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat, marţi, după reuniunea grupurilor parlamentare PNL, că unii dintre liberali consideră că nu este bine ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea pe proiectul de descentralizare şi doresc o dezbatere în Parlament asupra acestuia.

Întrebat dacă parlamentarii liberali sunt de acord cu angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul descentralizării, Iohannis a răspuns au fost discuţii şi pe această temă.

„Unii colegi parlamentari au considerat că este bine să se meargă pe asumare, unii au considerat că nu este bine. Însă această chestiune putem să o discutăm dar nu putem să o hotărâm. Ştiţi foarte bine, dacă se merge sau nu asumare nu este hotărârea care reiese dintr-o discuţie informală”, a spus Iohannis.

El a precizat că „s-a simţit” în grupurile parlamentare nevoia unei discuţii pe tema descentralizării şi a arătat că nu mai există neînţelegeri pe fondul problemei și că i-a rugat pe colegii săi liberali ca, dacă au solicitări, să i le remită pentru a putea intra pe discuţia tehnică.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 18 octombrie, că descentralizarea și reforma administrației publice locale ar putea avea loc în luna noiembrie a acestui an, prin asumarea răspunderii Guvernului, pentru a fi terminată înainte de adoptarea bugetului pe 2014, dacă grupurile parlamentare ajung la un consens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri