Vasile Dâncu: Victor Ponta i-a întins o capcană lui Crin Antonescu. Liderul PNL a picat testul

Data publicării:
jurnal dancu orban

„De fapt, a fost un anunț, o capcană pentru liberali, o capcană pentru Crin Antonescu, care a tot piruetat în ultima vreme, întorcându-se cu fața către Traian Băsescu, au tot fost, așa, lucruri fine care au fost transmise și atunci cred că Ponta a vrut să facă o încercare, să-l verifice pe Crin Antonescu, și a picat în capcană, a picat testul”, a spus Vasile Dâncu la Digi24, precizând că este doar o ipoteză personală.

Sociologul a conchis că astfel, liberali au demonstrat că lucrează alături de Traian Băsescu.

Deputatul liberal Ludovic Orban, invitat și el în „Jurnalul de seară” de la Digi24, nu a fost de acord cu această explicație.

El a demontat, râzând, unul dintre mesajele vehiculate în mediul public, conform căruia PNL l-ar proteja pe Traian Băsescu: „Cred că este lipsit de credibilitate acest mesaj, pentru că nu e adevărat! Cum să-l protejăm pe Traian Băsescu?”.

Întrebat unde a survenit neînțelegerea dintre PSD și PNL cu privire la comisia de anchetă, deputatul PNL Ludovic Orban a răspuns: „Atât domnul Ponta, cât și domnul Zgonea au dezinformat opinia publică: PNL nu a fost înștiințat cu privire la înființarea acestei comisii. E un element care ține, cum se spune, de relații și de comunicare, între PNL și PSD, după care e și o chestiune că nu poți să dai anunțuri în numele PNL. Dacă vrea, să dea în numele Guvernului Victor Ponta sau în numele PSD, că e președinte PSD”.

„Iar în chestiunea în sine riscăm să picăm într-o pantă... Uitați numai la ce s-a întmplat: lumea în loc să comenteze ce s-a întâmplat, o afacere extrem de dubioasă privitoare la achiziționarea acestui teren de către fata președintelui... Lumea vorbește și despre afacere, dar vorbește și despre inabilitatea lui Victor Ponta și de neînțelegerile din USL, în loc să vorbească strict de această afacere”, a spus Ludovic Orban.

„De ce să mai înființezi o comisie de anchetă? Ca să verifici ce? O retrocedare? Păi atunci ar trebui să facem o comisie de anchetă pentru fiecare retrocedare din România, au fost zeci și sute de mii de retrocedări. Să facem o comisie de anchetă pentru o retrocedare din România și eventuale ulterioare vânzări pe traseu? Nu mise pare corect, nu e obiectul Parlamentului, foarte serios”, a comentat Ludovic Orban.

Comisia de anchetă pentru terenul familiei Băsescu a produs noi tensiuni între PNL şi PSD. Practic, cele două părţi se acuză reciproc de minciună. În acest context a avut loc o întâlnire între Crin Antonescu și Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri