Blocaj în USL pe tema comisiei parlamentare de anchetă privind „cazul Călărași”. Liberalii decid joi

Data publicării:
liderii USL crin antonescu si victor ponta - mfax-7

Actualizare 19.33. Premierul Victor Ponta a lămurit, miercuri seara, dezacordul cu liderul liberal: a fost o neînțelegere legată de o comunicare defectuoasă la telefon. Președintele PSD a spus că liberalii vor lua joi o decizie în privința comisiei parlamentare de anchetă.

Actualizare 17.33. Premierul Victor Ponta a declarat, răspunzând la o întrebare a reporterului Digi24, că nu s-a ajuns la niciun acord pe tema comisiei parlamentare de anchetă, după întâlnirea de la vârful USL, deoarece liberalii nu s-au hotărât dacă susțin sau nu această comisie.

 ___________________________

Actualizare 16.26. Este vorba despre o ședință USL, la care sunt prezenți mai mulți lideri ai uniunii. Ședința nu a fost anunțată anterior, dar era de așteptat, în contextul tensiunilor dintre PSD și PNL privind comisia de anchetă pentru așa-numitul „caz Călărași.

De altfel, liberalii au cerut încă din cursul acestei dimineți o astfel de ședință, motivând că nu au existat consultări pe tema comisiei de anchetă și că nu au fost avertizați înainte ca premierul Victor Ponta să anunțe că în Parlament va fi înființată o astfel de comisie.

 ______________________________

Actualizare 14.47. Victor Ponta le-a spus jurnaliștilor că l-a sunat pe Crin Antonescu pentru a discuta despre această comisie de anchetă și că liderul liberalilor și-a dat acordul. Crin Antonescu a declarat însă pentru gandul.info că nu a avut loc o astfel de discuție.

De cealaltă parte, social-democraţii insistă pe existenţa unui acord cu liberalii şi spun că la discuţia pe această temă au participat miniştrii liberali Daniel Chiţoiu, Radu Stroe şi Mariana Câmpeanu.

Discuțiile privind comisia s-au purtat, ieri, în biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

„Niciunul dintre colegii de la PNL și mă refer la doamna Câmpeanu, la domnul Radu Stroe, la domnul Daniel Chițoiu nu au avut nicio obiecție în legătură cu inițierea acestui draft, propus și discutat după aceea în cadrul USL. Pot să vă confirm că domnul Scutaru și domnul Hașotti nu au fost prezenți, dar ceilalți lideri ai PNL care sunt miniștri și care i-au decizii au fost prezenți”, a declarat Valeriu Zgonea.

Până în momentrul ăsta, la nivelul liderilor grupurilor parlamentare PNL, PSD și PC nu au existat niciun fel de discuții. „Mie nimeni nu mi-a spus, nu am avut o conversație pe această temă”, a declarat, la Digi24, Puiu Hașotti, vicepreședinte PNL.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri