Victor Ponta: Dacă Dăncilă face iarăși o propunere pentru CE care pică, vom fi rușinea Europei

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta digi24

Președintele Pro România, Victor Ponta, spune că respingerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european este o mare pierdere de imagine pentru România și că, dacă premierul Viorica Dăncilă se va autopropune pentru acest post, „e singura situație în care țara se poate face de râs mai mult decât acum”.

Am ajuns în această situație foarte proastă pentru România, în primul rând pentru că am fi putut avea funcția de vicepreședinte al Comisiei. Eu am încercat să o propun pe Corina Crețu, fiind deja un comisar cu mandat, avea șanse importante să fie vicepreședinte. Acum avem doar un portofoliu și probabil vom avea o persoană numită în ultima secundă, care va avea probleme în audierea de săptămâna viitoare”, a spus Victor Ponta la Digi24.

O pierdere foarte mare pentru România, ca imagine, nu doar pentru Dăncilă, pentru că nu are imagine și nu are ce pierde. Ca și povestea penibilă cu mersul în America, unde mergi să te vezi cu vicepreședintele Pence si nu te mai vezi”, a continuat el.

Nu e normal ca toată Comisia să aștepte după România. Ar trebui să facă o propunere imediat și să facă o propunere care de data asta să treacă. Dacă face iarăși o propunere care pică, vom fi rușinea Europei”, a continuat el.

Ponta a comentat și informațiile potrivit cărora funcția de comisar european ar fi vizată chiar de Viorica Dăncilă.

E singura situație în care ne putem face de râs mai mult decât acum. A mai fost situația Sloveniei în 2014, cand premierul s-a autopropus și a fost respins. Șansele sunt zero”, a spus Victor Ponta.

Comisia Juridică a Parlamentului European a respins la vot candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european la Transporturi. Ea a fost chemată astăzi pentru o audiere excepțională, pentru a da lămuriri cu privire la diferențele dintre declarațiile sale de avere depuse la Bruxelles și la București. Ieri, nu a reușit să-i convingă pe membrii comisiei, care i-au cerut să traducă în engleză declaraţia depusă în România şi să ofere detalii despre împrumuturi de un milion de euro.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri