Victor Ponta: De obicei mă sfătuiesc cu domnii Isărescu, Năstase și Tăriceanu

Data publicării:
ponta guvern gov-14.ro

Eu mă sfătuiesc de obicei cu trei foști prim-miniștri, cu domnul Isărescu, cu domnul Năstase și cu domnul Tăriceanu, pe care îi apreciez și ca oameni și, în primul rând, experiența lor pozitivă. În vremea guvernelor celor trei România a mers în direcția bună, așa încât toate lucrurile pe care le spune unul dintre cei trei, inclusiv ce a spus domnul Tăriceanu, le iau foarte în serios. În mare parte, așa se și întâmplă. Nu am de făcut decât să învăț de la cei trei foști buni prim-miniștri ai României, să încerc să fiu și eu un prim-ministru bun”, a declarat Victor Ponta, la reuniunea anuală a diplomației române.

Fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu, actual senator PNL, a declarat că prim-ministrul Victor Ponta face prea mult treaba altor miniştri și că există riscul ca premierul să devină un „paratrăsnet” în cazul în care în anumite domenii nu se ating obiectivele.

Pot să vă spun, aşa, într-o simplă propoziţie, că activitatea actualului premier este peste aşteptările mele. Însă, sigur, amploarea problemelor, multitudinea problemelor face să fie nevoie de o implicare permanentă, nu numai a premierului, ci şi a miniştrilor. Miniştrii mi se par uneori estompaţi, cu unele excepţii, evident. (...) I-aş sugera premierului un singur lucru: să ţină cont că şi prezenţa lui, sigur, fără îndoială, foarte utilă, câteodată duce la estomparea personalităţii unora dintre membrii Cabinetului, care ar trebui să aibă curajul să aibă mai multă iniţiativă, să iasă mai mult în faţă şi să-şi asume responsabilităţile ei înşişi”, a spus Tăriceanu.

Totodată, Călin Popescu-Tăriceanu a mai spus că există riscul ca PNL să se îndepărteze de propriul electorat, din cauza faptului că liderul partidului, Crin Antonescu, se concentrează aproape exclusiv pe candidatura la prezidenţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri