Victor Ponta: „Guvernul e blocat, nu se pot ţine şedinţe de guvern. Dăncilă să vină în Parlament cât mai repede”

Data publicării:
victor ponta victor ponta zambeste in conferinta de presa
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Victor Ponta a declarat astăzi, la Parlament, că guvernul Dăncilă se află într-o situaţie problematică după ieşirea ALDE de la guvernare - nu se pot ţine şedinţe de guvern din cauza absenţei din cabinet a unor miniştri. Fostul prim-ministru mai spune că Viorica Dăncilă trebuie să vină cât mai repede în Parlament pentru a solicita votul legislatorilor.

„Avem o uriaşă problemă, o spun încă o dată şi m-am sfătuit din nou cu toţi juriştii... Bun, am fost prim-ministru, am fost ministru secretar general al Guvernului, chiar ştiam ce spun, dar i-am întrebat şi pe alţii ca să nu greşesc. Nu se poate ţine nicio şedinţă de guvern de acum încolo pentru că lipsesc miniştri. Miniştrii care au plecat nu au delegat atribuţiile unui secretar de stat, nu se poate ţine şedinţa în absenţa unor membri titulari, nu se pot adopta decizii. OUG nici vorbă pentru că îţi trebuie avizul de la ministrul cu relaţia cu Parlamentul care nu există. Orice HG pe care ar adopta-o doamna Dăncilă se atacă în instanţă, în contencios şi o desfiinţezi imediat. Eu cred că trebuie să vină doamna Dăncilă, azi, mâine, joi, când doreşte, dar cât mai repede. Să încerce să obţină votul în Parlament pentru că astăzi când vorbim nu avem un Guvern care să poată să adopte decizii”, a declarat Victor Ponta. 

„Nu votăm deloc (remanierea Guvernului - n.r.). Doamna Dăncilă trebuie să obţină 233 de voturi pe care nu le are şi oricât încearcă să cumpere acum... Nu uitaţi, doamna Dăncilă 1. n-a fost parlamentar niciodată, 2. nu prea înţelege nimic din ce înseamnă politică, 3. are nişte sfătuitori oameni de afaceri care ştiu să cumpere, să vândă, nu merg lucrurile aşa. Face propuneri, promite preşedinţi de Senat la cei de la ALDE, miniştri la Pro România, dar de unde îi dai, ce, sunt ai tăi? Îi ai la Videle, acolo, în curte, preşedinţii de Senat?”, a adăugat liderul Pro România.

Despre ipoteza în care guvernul nu primeşte votul pentru remaniere iar Viorica Dăncilă nu demisionează, Ponta spune că aceasta situaţie e una de „blocaj total”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri