Sari la conținut

Victor Ponta: Îmi dau demisia din funcţia de premier dacă mi-o va cere preşedintele Iohannis

Şi reaminteşte că ar fi dispus să renunţe şi la şefia Guvernului, dar cu o condiţie: aceea ca preşedintele ales Klaus Iohannis să numească tot un premier desemnat de Partidul Social Democrat.

Victor Ponta răspunde la provocarea lansată de preşedintele Traian Băsescu care i-a cerut să se retragă din Guvern. „Luaţi în calcul o demisie din fruntea Guvernului cu nominalizarea unui premier PSD?”, a fost întrebat premierul.

„Sigur că da, am spus acest lucru, dar e o decizie pe care o poate lua noul preşedinte Iohannis. Vă daţi seama că o asemenea discuţie cu domnul Băsescu este total neserioasă, nu poţi discuta cu cineva care peste două saptamani pleacă acasă”, a spus Ponta.

Funcţia de premier nu este singura la care Victor Ponta ar putea renunţa. El spune că nu a decis deocamdată dacă va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat la Congresul programat în martie.

Traian Băsescu: Victor Ponta este complet discreditat în UE. Îl rog să-și asume formarea unui nou guvern, dar din care domnia sa să lipsească

Prefer să fiu într-o echipă care câştigă decât să fiu capitanul unei echipe care pierde. Daca e cineva care sa poată să conducă echipa la un nou proiect bun pentru partid şi pentru ţară, il voi sprijini cu toată inima”, a spus Victor Ponta.

Cu sau fără el în fruntea PSD, Victor Ponta declară că susţine reformarea PSD. El recunoaşte că problemele penale ale unor colegi de-ai săi au făcut rău partidului. Victor Ponta a explicat şi motivele excluderii lui Marian Vanghelie.

Domnul Vanghelie reprezintă un mod de a face politică de care eu cred că PSD trebuie să se desprindă definitiv şi consecvent . Şi nu e doar el. Aş minti să spun că doar Vanghelie e problema”, a precizat Victor Ponta, citat de obiectiv.info.

Alături de Marian Vanghelie, social-democraţii din Comitetul Executiv Naţional i-au exclus şi pe fostul preşedinte Mircea Geoană, dar şi pe Dan Şova, fost ministru în Guvernul Victor Ponta.