Victor Ponta, la Cacica: Cei ce cred în viitorul ţării şi în Dumnezeu să-şi cinstească religia şi tradiţiile!

Data publicării:
cacica ponta

Premierul Victor Ponta a mulţumit pentru invitaţia de a participa la acest eveniment, arătând că sunt mai bine de 30 de ani de când a venit pentru prima dată la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Cacica.

"Sunt foarte bucuros că putem să fim azi, aici, la acest moment cu totul şi cu totul special şi vreau doar să spun încă o dată că România este ţara în care toţi credincioşii ortodocşi, catolici, greco-catolici, protestanţi sau neoprotestanţi, toţi cei care cred în Dumnezeu şi în viitorul acestei ţări trebuie să trăiască împreună şi trebuie să-şi cinstească religia şi tradiţiile", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, Marek Szczygiel, a spus cu acelaşi prilej că Sanctuarul de la Cacica este un loc deosebit de important pentru polonezii şi credincioşii din România. “Biserica din Cacica a fost construită acum 110 ani de către polonezii care locuiau pe aceste meleaguri. Mai avem un moment de bucurie astăzi, încoronarea icoanei Maicii Domnului de la Cacica”, a arătat ambasadorul Poloniei la Bucureşti, care a mulţumit autorităţilor locale şi Guvernului român pentru sprijinul acordat pentru înfiinţarea pieţei ce poartă numele "unui mare polonez - Sf. Ioan Paul al II-lea".

Începerea lucrărilor de amenajare a pieţei “Sf. Ioan Paul al II-lea” din Cacica a avut loc în data de 15 august 2007, când episcopul Diecezei romano-catolice Iaşi a binecuvântat locul destinat realizării acestui proiect.

Lucrările de amenajare a pieţei au durat şapte ani, iar finanţarea integrală a acestui proiect a fost asigurată de Guvernul României.

La festivitatea de inaugurare a pieţei au participat, vineri, numeroşi pelerini, preoţi, episcopi din ţară şi din străinătate, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marek Szczygiel, autorităţi locale şi judeţene, parlamentari suceveni, dar şi premierul Victor Ponta, însoţit de soţia sa, Daciana, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri