Victor Ponta: Legile amnistiei și grațierii și Codul Penal trebuie rediscutate

Data publicării:
Victor Ponta sedinta de Guvern - gov-3.ro

„Cred că cele două legi trebuie rediscutate cu toate instituțiile și prezentate Comisiei Europene pentru a se stabili dacă încalcă vrei prevedere”, a spus premierul Victor Ponta.

„Faptul că Parlamentul legiferează sunt drepturi constituționale. Parlamentul face foarte bine că legiferează. Nu cred că vreo ambasadă europeană contestă dreptul de a legifera”, a completat el.

Prim-ministrul a adăugat că de modificare legii amnistiei a știut și spune că este o lege bună dacă nu se aplică faptelor violente sau de corupție.

„Despre celelalte nu am știut, dar Parlamentul de aia legiferează”, a susținut Victor Ponta, argumentând că nu a știut pentru că era la Johannesburg.

Premierul a subliniat că proiectele trebuie discutate cu cei care nu le-au discutat, respectiv Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii și să fie informată Comisia Europeană.

El a precizat că aceasta este singura abordare serioasă și a comentat atitudinea PNL, care ar lua decizii diferite de la o zi la alta.

Mai mult, în acest context el a subliniat că nu a fost în Parlament în ziua în care au fost aprobate proiectele de acte normative, nu a scos oamenii din comisii, ci a fost la Johannesburg, la comemorarea lui Nelson Mandela.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri