Sari la conținut

Victor Ponta: Să schimbăm cultura politică în România! Nu vă luaţi după cei care vor scandal!

"Pot să transmit principalele mesaje: să schimbăm cultura politică în România, în sensul în care să colaborăm şi să lucrăm împreună. Deci, nu vă luaţi după cei care vor scandal. Mesajul principal al partenerilor noştri este să lucrăm împreună pentru România şi pentru poziţia noastră în regiune. Colaborarea, şi nu războiul şi scandalul, e cea care aduce în primul rând credibilitatea României şi încrederea investitorilor", le-a spus Victor Ponta miniştrilor, la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a discutat cu Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA pe Afaceri Europene și Eurasiatice, despre aprofundarea și diversificarea Parteneriatului Strategic și situația regională şi i-a prezentat rezultatele în combaterea corupţiei şi angajamentul în acest sens.

"Modalitățile concrete de aprofundare și diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA și situația regională au fost principalele teme de discuție cu oficialul american. În cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele în curs de derulare cu partea americană în plan politico-militar, de securitate, al justiției și în domeniul economic, îndeosebi cele din sectorul energetic și IT, precum și noi propuneri de dezvoltare a acestora", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Executivul mai informează că premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obținute de România în consolidarea reformei justiției și luptei împotriva corupției, precum și angajamentul Guvernului în acest sens.

De asemenea, a subliniat susținerea și măsurile luate de Guvern pentru o alocare adecvată a resurselor bugetare necesare sectorului de apărare, în contextul provocărilor actuale. "A fost evidențiată cooperarea bilaterală excelentă în acest domeniu", se afirmă în comunicat.