Vîlceanu: Pe varianta cu USR sunt minim 240 de voturi. Matematica e matematică

Data publicării:
dan vilceanu face declaratii la parlament
Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat miercuri că liberalii sunt interesaţi ca partidul să fie bine şi corect reprezentat în structura viitorul guvern, punctând că pe varianta cu USR sunt minimum 240 de voturi în Parlament, față de cele 234 necesare învestirii unui guvern.

„Pe noi ne interesează ca PNL să fie bine reprezentat şi corect reprezentat în structura Guvernului şi ne interesează, în primul şi în primul rând, să închidem această criză şi să avem un guvern cu puteri depline. Nu negociem la televizor”, a afirmat Vîlceanu, la sediul PNL.

Întrebat cu privire la faptul că pe varianta cu USR nu ar exista suficiente voturi, el a spus că ar exista minim 240 de voturi.

„Am auzit şi eu punctul acesta de vedere. Dacă facem un calcul sumar, o să vedeţi că lucrurile nu stau chiar aşa. (...) Matematica este matematică. Sunt minim 240 de voturi pe varianta cu USR. Haideţi să nu forţăm matematica mai mult decât este nevoie. (...) Discuţiile se fac între partide şi nu la televizor”, a spus Dan Vîlceanu, citat de Agerpres.

Echipele de negociere ale PNL și USR vor avea o primă discuție miercuri, în jurul orei 13, la Parlament, au declarat surse politice. 

Din echipa de negociere a liberalilor fac parte Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu. Aceștia au mandat să discute formarea unei alianțe atât cu PSD cât și cu USR.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri