Viorica Dăncilă a evitat să facă declarații la finalul CEx. A plecat pe o ieșire laterală

Data actualizării: Data publicării:
dancila trista ganea
Foto INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, nu a făcut declarații, la finalul ședinței Comitetului Executiv, fiind pentru prima oară când premierul a evitat presa la încheierea unei ședințe CEx, relatează Mediafax. 

Premierul Viorica Dăncilă a părăsit rapid, luni seara, sediul din Băneasa al partidului, urcând într-o mașină care a folosit o ieșire laterală a clădirii PSD.

Nici la sosire liderul social-democraților nu a stat de vorbă cu presa, dar promisese că va face declarații la finalul reuniunii.

Când a sosit la CEx al PSD, în jurul orei 19:00, Viorica Dăncilă fusese întâmpinată de câțiva protestatari. „Este în siguranță copilul dumneavoastră la Curtea de Conturi? Ce le spuneți părinților?”, i-a spus unul dintre manifestanți președintelui PSD Viorica Dăncilă, înaintea să intre la ședința Comitetului Executiv al partidului, o aluzie la ceea ce s-a întâmplat la Caracal.

Ulterior, la finalul CEx, câțiva protestatari au încercat să blocheze ieșirea din curtea sediului PSD a mașinii în care se afla Gabriela Firea.

Congresul PSD, amânat pentru 24 august

Ședința CEx de luni a durat aproximativ trei ore. Social-democrații au decis ca Congresul PSD să aibă loc pe 24 august, au spus surse ale formațiunii pentru MEDIAFAX.

 

Viorica Dăncilă le-a transmis, sâmbătă, o scrisoare liderilor de filiale în care le-a propus să amâne Congresul din 3 august, în contextul crimelor din Caracal.

„Dragi colegi, În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toții plini de durere și revoltă, de tristețe și frustrare pentru că așa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare, în calitate de Prim-ministru, dar mai trebuie. Toți vinovații trebuie să plătească. Până la ultimul. Vă rog ca în aceste zile să lăsați politica deoparte. Vă rog, deci, să nu arătați cu degetul spre un partid sau altul, nu este momentul unor astfel de dispute. În aceste zile, politica nu-și are locul”, a transmis Viorica Dăncilă, în scrisoarea către președinții organizațiilor PSD, obținută de MEDIAFAX.

Prin urmare, președintele PSD le-a propus social-democraților amânarea Congresulului din 3 august, precizând că își dorește ca în această perioadă să fie găsite soluții pentru ca astfel de cazuri, precum cel din Caracal să nu se mai repete.

La ultima reuniune a Comitetului Executiv, PSD a votat ca Viorica Dăncilă să fie prezidențiabilul partidului. Singurii care s-au opus deciziei au fost Paul Stănescu și Dumitru Buzatu.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri