Viorica Dăncilă a schițat profilul viitorului președinte al PSD: „Nu aș vrea să-l judec pe domnul Dragnea”

Data actualizării: Data publicării:
dancila dragnea bpn inquam octav ganea 20181113135808_OGN_8815-01
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă, președintele interimar al partidului, a schițat, luni, după ședința BPN, profilul noului președintele al PSD. Întrebată de jurnaliști dacă Liviu Dragnea a îndeplinit criteriile enunțate, ea a refuzat să spună mai multe lucruri: „Nu aș vrea să-l judec, dar aș vrea să schimb modul de lucru”.

Dăncilă a precizat că în ședința Biroului Permanent Național s-a discutat despre moțiunea de cenzură, despre organizarea congresului din 29 iunie și despre modificarea statutului. În acest sens, ea a spus că a fost creat un grup de lucru care să lucreze la programul politic al PSD și unul care să vizeze cooperarea între Guvern și forul de conducere al partidului.

„Nu am vorbit despre candidaturi, dar eu sper ca să avem mai mulți candidați, pentru că eu cred că nu e bine să avem un candidat unic”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebat dacă va candida la șefia PSD.

Ea a menționat câteva criterii pe care ar trebui ca viitorul lider să le îndeplinească.

„Să fie un om echilibrat, care să adune oamenii în jurul lui, să aibă răbdare ca să-și asculte colegii, să se consulte în permanență cu colegii. Decizia nu trebuie să o ia președintele, trebuie să fie luată în forul statutar. Dacă e o decizie nu tocmai bună, trebuie toți să-și asume. Să fie un pro-european, un om atașat valorilor social-democrate, atașat valorilor pro-europene și transatlantice. Să genereze un val de credibilitate în primul rând colegilor săi. Să fie hotărât, să nu se sperie la primul obstacol”, a spus ea.

Întrebat dacă Liviu Dragnea a fost un astfel de președinte, Dăncilă a răspuns că „nu aș vrea să-l judec, dar aș vrea să schimb modul de lucru”.

„Nu cred că decizia trebuie luată de un singur om, trebuie să avem răbdarea să-i ascultăm pe toți. Trebuie să vorbim cu reprezentanții noștri în Parlamentul României, deputații și senatorii. Nu am făcut o analiză a modului în care a condus partidul domnul Dragnea”, a adăugat Viorica Dăncilă.

„Timpul e foarte scurt, trebuie să luăm decizii pentru prezent și viitor. Trebuie să învățăm din trecut, trebuie să venim cu alte argumente, cu altă abordare, pentru a ne recâștiga electoratul nostru din 2016, dar trebuie să convingem și alți oameni”, a mai spus premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri