Viorica Dăncilă îi cere lui Klaus Iohannis să numească „imediat” miniștri interimari

Data actualizării: Data publicării:
dancila iohannis guvern inquam octav ganea 20181220162721_OGN_8093-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut în această seară președintelui Klaus Iohannis să numească „imediat” miniștrii interimari. Solicitarea vine după ce a fost publicată motivarea deciziei CCR de admitere a conflictului juridic între Guvern și Președinție.

„Deși președintele spune că nu el numește miniștri în situația dată, îi refuză prin declarații subiective și politice de la tribuna Administrației Prezidențiale. Ce este asta, dacă nu campanie electorală? Demagogie. Îi cer președintelui să numească miniștri interimari imediat, nu de îndată, pentru că am văzut cu toții ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer, așa cum a decis CCR, să motiveze în scris respingerile făcute, așa cum i-a cerut Curtea de la început. Să ia o pauză de la campanie, de la lansări de carte, de la poze de campanie și să își aducă aminte că are obligații constituționale pe care e obligat să le exercite”, spus Viorica Dăncilă.

Curtea Constituțională arată, în motivarea deciziei luate pe această temă, că există în continuare un conflict juridic de natură constituțională între premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis, șeful statului fiind obligat să emită decretul de revocare al ministrului Justiției Ana Birchall.

CCR a decis pe 18 septembrie că președintele Klaus Iohannis trebuie să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, precum și pe cele de numire a miniștrilor interimari. Șeful statului trebuie să răspundă, de îndată, în scris și motivat, legat de refuzul propunerilor.

Pe de altă parte, CCR a decis că premierul Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament pentru restructurarea Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri