Viorica Dăncilă pregăteşte un audit financiar în PSD. Contractele din vremea lui Liviu Dragnea, la control

Data publicării:
dancila trista ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Viorica Dăncilă pregăteşte audit financiar în PSD. Premierul vrea să ştie cum s-au cheltuit banii, cum s-au semnat toate contractele şi care au fost rezultatele. Toate acestea se întâmplă în contextul în care partidul încasează o subvenţie uriaşă, iar mulţi lideri din teritoriu sunt nemulţumiţi de felul în care s-au împărţit fondurile.

Surse din PSD au declarat pentru jurnalistul Cristian Andrei de la Europa Liberă că Viorica Dăncilă a anunțat că vrea un audit financiar în PSD. Fostul trezorier, Mircea Drăghici, a făcut săptămâna trecută o prezentare a cheltuielilor pe fiecare lună din acest an, dar și din campania electorală.

Viorica Dăncilă vrea să afle ce s-a întâmplat în mandatul lui Liviu Dragnea pe partea financiară și vrea ca niște profesioniști să verifice modul în care Liviu Dragnea a cheltuit banii în timpul în care a fost șef al PSD. Trezorierul său, Mircea Drăghici, este un personaj controversat. Pe numele său a fost deschisă o anchetă DNA legată de  felul în care acesta a cheltuit banii partidului. Și nu e vorba despre orice fel de bani, ci chiar de subvenția venită de la stat - fonduri consistente pe care statul le plătește partidelor în fiecare lună.

Cum s-a ajuns la această decizie a premierului Viorica Dăncilă?

Au fost nemulțumiri în partid, lideri din organizații i-au cerut premierului să facă lumină în această chestiune, după ce în presă au apărut anchete cu privire la faptul că Mircea Drăghici ar fi folosit banii în cu totul alte scopuri, mai degrabă personale, cum ar fi să cumpere o mașină de lux sau o vilă. Sunt investigații de presă, deocamdată, nedovedite, dar cei din PSD au devenit suspicioși. Ei spun că partidul ar trebui să aibă fonduri mult mai mari decât are de fapt, date fiind și cotizațiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri