Viorica Dăncilă vrea să modifice legea lui Teodorovici prin care sunt impozitate pensiile speciale

Data publicării:
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor și Premierul Viorica Dăncilă participă la lucrările Conferintei Județene a PSD Mehedinti, joi, 18 iulie 2019.
Foto: Inquam Photos/Justinel Stăvaru

Premierul Viorica Dăncilă a scris joi, pe Facebook, un mesaj în care susține că PSD va modifica la Camera Deputaților legea adoptată de Senat prin care sunt impozitate pensiile speciale. Dăncilă susține că va fi eliminată din proiect impozitarea pensiilor militare. Proiectul a fost inițiat de președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici. 

„Partidul Social Democrat susține ferm ca impozitarea pensiilor speciale să nu se aplice pensiilor militare. Pensiile militare de stat trebuie să beneficieze de sistemul de impozitare aflat acum în vigoare. Vom promova acest amendament în Camera Deputaților, care este cameră decizională.”, dă asigurări Viorica Dăncilă.

Inițial, Eugen Teodorovici a vrut să-și promoveze ideea printr-o ordonanță de urgență, dar premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord. Există nemulțumiri în legătură cu acest proiect care vizează atât pensiile militare cât și pensiile magistraților.

Proiectul de lege a fost adoptat marți de Senat și prevede impozitarea pensiilor între 7.000 și 10.000 de lei cu 30% din sumă. De asemenea, proiectul prevede și taxarea pensiilor mai mari de 10.000 de lei cu 50% din sumă. Măsura făcea parte inițial din pachetul de propuneri discutat odată cu rectificarea bugetară de la începtul lunii august.

Unul dintre amendamentele admise, marți, de Comisia de buget din Senat este cel al ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, inițiatorul acestui proiect, prin care este efectuată o corelare tehnică pentru a nu afecta pensia stabilită în baza principiului contributivității.

Camera Deputaților este camera decizională.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri