Video Volodimir Zelenski a explicat de ce nu merge să vorbească și în Parlament: Nu am pregătit niciun discurs, data viitoare

Data actualizării: Data publicării:
ID234066_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Ucrainei a explicat marți, la Palatul Cotroceni, de ce nu merge și în Parlamentul României să susțină un discurs, așa cum se vehicula la începutul zilei. Liderul de la Kiev a promis că va face acest lucru data viitoare. 

Volodimir Zelenski susține că nu a pregătit niciun discurs pentru Parlamentul României, dar a promis că data viitoare va vorbi și în plenul Legislativului.

"De ce nu m-ați întrebat pe mine despre Parlament? Ați vorbit cu președintele Iohannis despre mine, trebuia să mă întrebați pe mine. Știți foarte bine că nu mă dau în lături de la discursuri, în nicio țară, cu tot respectul. Am venit cu drag în România și să discut strategic cu președintele Iohannis.  Pe agenda mea sunt întâlniri cu prim-ministrul, președintele și cu parlamentarii (liderii celor 2 Camere). Dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul, dar data viitoare o voi face. În special pentru Parlament, pentru toți jurnaliștii, voi veni și voi ține un discurs", a spus liderul de la Kiev.

Anterior, președintele Klaus Iohannis a răspuns scurt aceleiași întrebări. 

"Agenda președintelui Zelenski a fost negociată de cele doua delegații și comunicată public, atât pot să spun despre asta", a spus șeful statului. 

Răspunsurile pot fi ascultate în clipul de mai jos:

Diana Șoșoacă promisese că va face spectacol în Parlament

Pe parcursul zilei de marți, a apărut informația că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat discursul pe care urma să-l susțină în Parlamentul României.

„Este președintele unui stat aflat în conflict, în urma invaziei Rusiei împotriva Ucrainei. Programul domniei-sale este unul care se schimbă”, a spus președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, înaintea ședinței Birourilor Permanente reunite ale Senatului și Camerei.

„Asistăm la un moment stânjenitor pentru România”, a precizat deputatul USR Ionuț Moșteanu. „O bâlbâială continuă de două zile”. „Vreau să văd hârtia de la Zelenski unde spune că nu mai vine în Parlament” „Ai noștri, conducerea Parlamentului, s-au speriat de Șoșoacă”, a mai adăugat deputatul USR.

În schimb, a rămas valabilă întâlnirea, programată marți, de la ora 16.00, dintre Volodimir Zelenski și președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Senatoarea Diana Șoșoacă anunțase deja că va face „spectacol” marți în Parlamentul României, cu ocazia discursului pe care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Anularea discursului lui Zelenski din Parlament a fost ironizată și de liderul AUR, George Simion.

„Cu durere în suflet, anunțăm că viteazul președinte ucrainean, Volodimir Zelenski nu va mai veni astăzi în Parlamentul României”, a spus Simion, într-o postare publicată pe Facebook.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ajuns marți în România, unde se află într-o vizită oficială. Zelenski se va întâlni la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis și la Palatul Victoria cu premierul Marcel Ciolacu.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri