Vosganian recunoaște: Preşedintele nu poate fi suspendat acum. "Trebuie să-i suportăm capriciile"

Data actualizării: Data publicării:
varujan vosganian 7 rsz

Un alt lider al coaliţiei de Guvernământ reia acuzaţiile de discriminare la adresa preşedintelui. "Preşedintele reprezintă alte interese naţionale şi etnice"!, susţine vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian. Într-un interviu pentru Adevărul, el spune chiar că preşedintele nu poate fi suspendat doar pentru că ne apropiem de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Varujan Vosganian: Nu îi este teamă de suspendare așa cum unui șofer nu îi este teamă că îi cineva carnetul când conduce mașina în pantă. Sigur că polițistul te pune mai întâi să oprești mașina și după îți ia carnetul. Noi suntem în situația în care nu putem opri mașina instituțională românească pentru că mai avem o lună până la semestrul european. Președintele știe că o procedură de suspendare a sa înaintea semestrului european ar fi catastrofală pentru imaginea României și pentru prestația României ca lider de opinie și instituțional în primul semestru din 2019, deci profitând de această situație, știind că noi respectăm mai mult interesul național decât dânsul, se comportă în acest fel. Să nu mai vorbim de faptul că o țară care intră într-o criză instituțională cu miniștri demisionați, revocați dar nenumiți, cu DNA de luni de zile fără conducere, toate au consecințe neplăcute asupra țării. Se pare că acestui președinte nu îi prea pasă de poporul român. Eu am mai spus că președintele pare reprezentantul altor interese naționale și etnice decât cele ale poporului român în ansamblul său.

Eu cred că sunt întrunite elemente suspendării. Problema se pune ce câştigăm şi ce pierdem. Nu poţi să suspenzi preşedintele gândidu-te că toată procedura din Parlament va fi simultană cu semestrul european. Preşedintele face parte din Consiliul European. Interesul naţional spune că trebuie să suportăm capriciile preşedintelui. Iohannis va trebui să numească până la urmă noii miniştri. A ales să-şi facă de cap la finele mandatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri