Ministrul Sănătății, despre pacienta de la Cluj: Nu are coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
virus China
FOTO: Getty Images

A fost alertă, marți, din cauza unui posibil caz de coronavirus, în România, în cazul pasagerei unei curse de la Varșovia, aterizate la Cluj-Napoca, informează Digi24. Un prim control medical a infirmat, însă, existența virusului din China.

Actualizare  - Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat marți seară, la Digi24, că analizele au demonstrat că femeia nu are coronavirus.

„Deci nu este coronovirus, pacienta va fi tratată simptomatic şi va se va recupera complet. Este un virus respirator care dă o traheobronşită uşoară şi, în mod normal, cu tratament simptomatic pacienta va evolua foarte bine”, a afirmat ministrul.

Actualizare  -Directorul operațional al aeroportului Cluj, Tudorel Lupoaiei, a declarat că un prim control medical ar fi infirmat suspiciunea de coronavirus în cazul pasagerei cursei aeriene LOT Cluj – Varșovia.


Pasagera urmează a fi preluată și dusă, pentru verificări suplimentare, la Institutul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, informează Digi 24. 

Cursa de la Varșovia spre Cluj a aterizat la ora 13:03 pe aeroportul din Cluj-Napoca, dar avionul a rămas la sol, informează actualdecluj.ro, după ce au apărut informații că respectiva pasageră ar fi fost în Asia de sud-est, în zona contaminată de coronavirus.

Autoritățile atrag atenția că, în cazul virusului din China, persoana infectată nu face febră, timp de 2-3 zile, așa cum se întâmplă în cazul gripei sezoniere.

Ultima alertă legată de o posibilă infectare cu acest virus a fost ieri, la Bacău, când o persoană recent revenită din China s-a prezentat la secția Urgențe a Spitalului din Bacău cu simptome specifice coronavirusului.

În acest caz, în urma investigațiilor efectuate, Ministerul Sănătății a declarat că a fost vorba doar de o banală gripă.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri