Primăria Capitalei a pornit lupta cu ploșnițele și țânțarii

Data publicării:
plosnita stropit pomi tantari

După invazia de tigri de platan din vara anului trecut, Primăria Capitalei a început mai devreme lupta cu insectele din oraş.

Nouă utilaje de mare capacitate au început să stropească parcurile din Bucureşti. Azi-noapte, două maşini încărcate cu rezervoare de 2.300 de litri de insecticid au intrat în Parcul Tineretului.

Va fi nevoie de 7 zile ca să fie împrăştiate soluţii în toate spaţiile verzi, iar acţiunea va avea loc, o dată pe lună, până în octombrie.

Specialiştii spun că în luna mai apar primele colonii de ploşniţe. Adulţii depun până la 500 de ouă, fiecare.

tigrul platanului plosnita inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tudorel Popa, şeful Serviciului de Protecţie a Plantelor PMB: S-au făcut multe plantări cu acest platan. S-a dezvoltat foarte mult, a apărut acum 4- 5 ani în ţară, este o specie din America şi acum ne-a invadat şi pe noi. În luna mai apare prima generație. În iulie, august apare generaţia a doua care rezistă până în octombrie. Am luat-o din pripă. Prima generaţie, dacă noi o combatem cum trebuie, a doua generaţie o să fie mai slabe. Sunt substanțe insecticide, nu sunt dăunătoare. Sunt puțin iritante, numai dacă te prinde în momentul în care se dă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri