Profesor de sport din Satu Mare acuzat că ar fi hărțuit, luni la rând, două eleve. Le-ar fi trimis mesaje nepotrivite

Data publicării:
barbat butoneaza telefonul mobil
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un profesor de sport din județul Satu Mare este acuzat că, timp de patru luni, ar fi hărțuit două eleve. Dascălul le-ar fi trimis copilelor mesaje nepotrivite, scrie Presa SM. Pe fir au intrat și polițiștii, care au verificat acuzațiile și au deschis dosar penal. Dascălul vizat de anchetă spune că la mijloc ar fi, de fapt, o răzbunare. Admite însă că "le mai trimiteam elevilor inimioare, dar în semn de prietenie", spune profesorul acuzat de hărțuire.

Bărbatul are 49 de ani și este profesor de sport la Școala Gimnazială Vetiș, din județul Satu Mare. Potrivit polițiștilor, dascălul le-ar fi trimis, timp de 4 luni, mai multe mesaje unor eleve de 12 ani. Cele două copile le-au arătat mesajele părinților care, fără să stea pe gânduri, au sesizat Poliția.

"La data de 29 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Satu Mare au fost sesizați despre faptul că două minore de 12 ani, eleve ale unei unități de învățământ din localitatea Vetiș, ar fi fost hărțuite de către un cadru didactic. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în perioada august-noiembrie 2023, un bărbat de 49 de ani, profesor, le-ar fi transmis celor două minore mai multe mesaje scrise, prin intermediul telefoniei mobile, iar prin frecvența și conținutul acestora, le-ar fi creat o stare de temere. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire.
", au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare pentru sursa citată.

Contactat de jurnaliștii din presa locală, profesorul acuzat de hărțuire spune că, de fapt, ar fi vorba de răzbunare.

"Totul a început după ce una dintre eleve se tot scuza că nu poate face sport, că se simte rău. Tot felul de scuze. I-am spus să meargă la medic și să îmi aducă o adeverință. Analizele medicale nu au scos la iveală nicio problemă. Acum vreo două săptămâni, la una dintre orele de sport, eleva mi-a spus că se simte rău. I-am spus să iasă la aer, alături de o altă colegă, să nu stea singură. Dar eleva a mers la doamna director să se plângă. De aici a început totul, e o răzbunare. E adevărat că le mai trimiteam elevilor inimioare, ca și alte emoji-uri, dar în semn de prietenie", a spus dascălul pe numele căruia polițiștii au deschis dosar penal.

În paralel, și Inspectoratul Județean Școlar Satu Mare a deschis o anchetă.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri