Reuniune la Guvern pe tema coronavirusului. Participă miniștrii Educației, Sănătății și Internelor

Data actualizării: Data publicării:
guvern logo palatul victoria INQ_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întâlnire de urgență, la Guvern, cu miniștrii Educației, Sănătății, Internelor și alți membri ai Cabinetului, pentru a discuta măsuri contra coronavirusului care s-a răspândit deja în 8 județe, potrivit informațiilor Digi24.

Reuniunea de la Guvern are loc în condițiile în care în România s-au înregistrat 15 cazuri de coronavirus, dintre care două în București. 5 dintre pacienți au fost deja declarați vindecați și externați.

Autoritățile au anunțat astăzi măsuri fără precedent, pentru a stopa răspândirea Covid-19: au interzis activitățile din România care implică participarea a mai mult de 1.000 de persoane. Este vorba de evenimente care se desfășoară fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Măsura este valabilă până la sfârșitul lunii martie.

În cazul unor activități care implică mai puțin de 1.000 de persoane, deciziile se vor lua la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte, în funcție de evaluarea riscurilor.

În aceste condiții, meciurile de fotbal se desfășoară fără spectatori, iar mai multe spectacolele au fost deja amânate.

Ştim şi ne cerem scuze că această măsură va produce, poate, unele nemulţumiri sau un disconfort, dar consider că în acest moment sunt măsuri necesare pentru prevenire şi sperăm că o să avem înţelegerea tuturor celor care sunt implicaţi”, a spus secretarul de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri